szerző:
hvg.hu

Több újságírót pedig, köztük a hvg.hu munkatársát, a túljelentkezésre hivatkozva elutasították. Ehhez képest nemhogy helyek, egész sorok maradtak üresen a Twitterre felkerült fotók tanúsága szerint.

Sem a Guardian korábbi moszkvai tudósítóját, sem a hazai kormánykritikus sajtó képviselőit nem engedték be Schmidt Máriáék arra a budapesti konferenciára, amelyen kormányzati szereplők mellett Donald Trump korábbi kampánymenedzsere, Steve Bannon is előad.

A szervezők részéről küldött tömör levélben a "helyszín kapacitásának korlátai" miatt utasították el a regisztrációt, de közölték, az előadásokat így is lehet majd követni, mivel a neten élőben közvetítik azt.

Ebből viszont semmi nem lett, a vonatkozó honlapon ugyanis, az ígéretekkel szemben, nem indítottak közvetítést. A szükséges felületet bár létrehozták neki, ott cikkünk írásakor, a Bannon-előadás meghirdetett idején csupán egy figyelmeztető üzenet szerepelt, hogy semmit nem sugároznak. A beágyazott YouTube-közvetítés a korábbi programok idején kifogástalanul működött, de Trump extanácsadójának beszéde előtt kikapcsolták.

Ráadásul telt házról sem lehet beszélni, ugyanis a Twitterre felkerült képek alapján nemhogy jó pár hely üresen maradt, gyakorlatilag több olyan sor volt, ahol egyáltalán nem ültek emberek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!