szerző:
hvg.hu

Lakatos Béla nemrég minősítethetlen hangnemben beszélt egy tanárral, erről is beszél a legfrissebb HVG portréjában a városvezető.

Pszichiátriai kezelésre megy az ácsi polgármester, és a jövőben tartózkodik a nem megfelelő megnyilvánulásoktól – Lakatos Bélának ezt szabta feltételül a település képviselő-testülete, hogy a helyén maradhasson.

A keddi testületi ülésen született döntésről a polgármester nem nyilvános Facebook-posztban számolt be, amelyet az Index szúrt ki. A bejegyzésben Lakatos elismeri azt, hogy – mint a kormánypárti sajtóban néhány napja megjelent – vállalhatatlan hangnemben beszélt a helyi iskolában, és halálosan megfenyegette az egyik tanárt is. „Polgármesterként vállalom az erkölcsi felelősséget az iskolában történtek miatt. Viselkedésem elfogadhatatlan volt, és mélyen megbántam, a tantestülettől elnézést kértem” – írja a korábban fideszes, most momentumos településvezető, aki azt is vállalta, hogy a kezelés után közmeghallgatáson válaszol a helyiek kérdéseire.

Lakatos Béla ugyanakkor arra kérte azokat, akik „illegális felvételekkel lejáratták a sajtóban lakóhelyünket”, hogy fejezzék be ellene irányuló hadjáratukat.

A Tv2 híradójában is bejátszott felvételeket úgy vágták meg, hogy nem derül ki, miért fenyegetőzött Lakatos.

Az Index utolérte a polgármestert, aki megerősítette: ő ajánlotta fel, hogy kezelésre megy. Kiemelte: az utóbbi időben megviselte egy fiatal rokona halála, ez is magyarázhatja a viselkedését, de szerinte a felvételekkel szándékosan próbálják lejáratni. Lakatos Béla a legfrissebb HVG Portré rovatában is beszél az eset körülményeiről, és a családját ért tragédiáról.

(Index)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!