szerző:
hvg.hu

A párt elnöksége úgy döntött, nem ismerik el Toroczkai platformját.

Ahogy arról a héten beszámoltunk, a jobbikos Toroczkai László úgy döntött, platformot alakít a párton belül Mi magunk néven. Egyedül Dúró Dóra jelezte, hogy csatlakozik a platformhoz, a Jobbik elnöksége pedig már korábban is kijelentette, hogy a pártban nincsenek platformok, csütörtök este azonban a Facebookon bejelentették, fegyelmit is indítanak Toroczkai ellen.

A párt azt írta, csütörtökön összeült a Jobbik országos elnöksége, és egyhangúlag arra jutottak, hogy a Jobbik alapszabálya nem ad lehetőséget párton belüli platform alapítására, ezért "minden ilyen kezdeményezést alapszabályellenesnek és illegitimnek" tekintenek.

Az elnökség emellett egy másik döntésével felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy

kezdeményezzenek etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László tag ellen, aki a tisztújító kongresszus lezárulta után indított sajtóturnéja során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott, és a Jobbik belső megosztásának és szétszakításának szándékával alapszabályellenesen platform alapítását kezdeményezte

- közölték.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!