szerző:
hvg.hu

A párt elnöksége úgy döntött, nem ismerik el Toroczkai platformját.

Ahogy arról a héten beszámoltunk, a jobbikos Toroczkai László úgy döntött, platformot alakít a párton belül Mi magunk néven. Egyedül Dúró Dóra jelezte, hogy csatlakozik a platformhoz, a Jobbik elnöksége pedig már korábban is kijelentette, hogy a pártban nincsenek platformok, csütörtök este azonban a Facebookon bejelentették, fegyelmit is indítanak Toroczkai ellen.

A párt azt írta, csütörtökön összeült a Jobbik országos elnöksége, és egyhangúlag arra jutottak, hogy a Jobbik alapszabálya nem ad lehetőséget párton belüli platform alapítására, ezért "minden ilyen kezdeményezést alapszabályellenesnek és illegitimnek" tekintenek.

Az elnökség emellett egy másik döntésével felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy

kezdeményezzenek etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László tag ellen, aki a tisztújító kongresszus lezárulta után indított sajtóturnéja során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott, és a Jobbik belső megosztásának és szétszakításának szándékával alapszabályellenesen platform alapítását kezdeményezte

- közölték.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!