szerző:
hvg.hu

A férfi és élettársa egy este veszekedni, majd verekedni kezdett, mely emberölésig fajult. A férfi a gyilkosság után élettársát betakarta, rázárta a lakást és elment.

Emberölés bűntette miatt emeltek vádat azzal a férfival szemben, aki egy veszekedésből lett verekedés során halálra verte élettársát - írja honlapján az ügyészség.

A gyilkosságot elkövető férfi egy korábbi börtönbüntetéséből szabadulva ismerkedett meg a nővel, akivel rövidesen össze is költöztek. Kapcsolatukban egyre több lett a veszekedés, amelyek gyakran tettlegességig fajultak. A férfi és a nő 2016 októberében Maglódon lakott albérletükben. Egyik este, amikor a férfi hazatért a munkából, újra heves veszekedés robbant ki közöttük. Szó szót követett, majd ütlegelni kezdték egymást. A nő egy késsel hadonászott, meg is vágta a férfit. A férfi ekkor olyan erővel ütötte meg a nőt, hogy az a földre esett. A férfi azonban még ekkor is ököllel ütötte tovább és rugdosta a nőt. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy azokba néhány órán belül belehalt.

A férfi a sértettet a szobában felfektette az ágyra, letakarta, majd kitakarította a lakást. Ezt követően megmosakodott, átöltözött, magához vette a nő mobiltelefonját, bezárta a lakást és távozott. A vádlott ismerőseihez költözött, akiknek azt mondta, hogy az asszony dolgozik. A megölt nő holttestét a lakás tulajdonosa találta meg egy hónappal később.

A Pest Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt fegyházbüntetés kiszabását indítványozta.


Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!