szerző:
hvg.hu

Több mint 200 dolgozónak, több mint egy éve nem fizeti ki a Heim Pál Kórház a pluszmunkákért járó többlet-járadékokat.

Nem hajlandó kifizetni 15 millió forintnyi ügyeleti pótlékot a Heim Pál Országos Gyermekgyógyintézet az RTL Klub péntek esti híradója szerint. A szabadnapokon ügyeletet végző dolgozóknak pedig vagy plusz pihenőnapot kellene kiadni, vagy az ügyeleti pénz 50%-át kellene pluszban kifizetnie a kórháznak, de kétszáz dolgozó esetében évek óta egyiket sem teszik meg. 

A kórház szakszervezeti vezetője ezért pert indított húsz dolgozó nevében, amit meg is nyertek márciusban. A másodfokon érvényes bírósági ítélet ellenére a kórház továbbra sem fizet. Pedig mivel havi 20-30 ezer forintos többletet vontak meg a dolgozóktól, ez az összeg mostanra eléri az 1 millió forintos tartozást több munkavállaló esetében is. Az intézmény azt mondja, nem értenek egyet a bíróság döntésével és fellebbeznek. A dolgozókat képviselő ügyvéd viszont azt mondja, a bért akkor is ki kell fizetniük, ha ezt júniusig nem teszik meg, végrehajtás indul a kórház ellen.

A per időpontjában a kórház főigazgatója az a Nagy Anikó volt, akit az új kormányban egészségügyért felelős álamtitkárnak neveztek ki.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!