szerző:
hvg.hu

Az 58 éves férfi az Alföld több településén is idős emberek házába jutott be csellel, majd készpénzt és iratokat vitt el tőlük.

Időseket lopott meg, fosztott ki egy kunszentmártoni férfi, írja a Rendőrség. Az elkövető nyugdíjasokat pécézett ki magának, mindenhová motorral érkezett és nem vette le a fejéről a bukósisakot. Azt állította, hogy a házban lakóknak régi ismerőse, korábban kórházi kezelésen voltak együtt és látogatóba érkezett. Amikor beengedték, vizet kért, majd mindenhonnan pénzt és iratokat vitt el.

Békéscsabán tavaly májusban ment be egy idős ember házába. Elterelte a férfi figyelmét, majd ellopott egy táskát benne több tízezer forintnyi készpénzzel. Tavaly áprilisban egy 83 éves szentesi férfitól szerezte meg a megtakarított pénzét, múlt májusban Nagykőrösön, Csanádapácán és Törökszentmiklóson, múlt júniusban Szolnokon és Kunszentmártonban lopott meg nyugdíjasokat.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 58 éves kunszentmártoni férfit elfogta és előzetes letartóztatásba helyezte, lopás és kifosztás megalapozott gyanúja miatt vádemelést javasolnak ellene. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!