szerző:
hvg.hu

Az egyik utca ideiglenesen járhatatlanná vált Keszthelyen a péntek délutáni özönvíz után. Házak, pincék, garázsok, üzlethelyiségek áztak el.

Több utcát elöntött, házakba, pincékbe tört be a hirtelen lezúduló eső pénteken kora délután Keszthelyen, ahol a rendőrség ideiglenesen lezárt egy járhatatlanná vált utcát. A tűzoltók rövid idő alatt több mint 30 segélyhívást kaptak, többségében Keszthelyről, kisebb részben Gyenesdiásról.

A keszthelyi tűzoltók mellett a pacsai katasztrófavédelmi őrs, valamint hévízi és balatongyöröki önkéntesek segítettek a károk felszámolásában, a víz kiszivattyúzásában.

A Keszthely DronPhoto nevű Facebook-oldalon közzétett képeken látszik, hogy egyes utcákon térdig ért a víz, autók merültek el félig a sáros vízben, ami a Balaton-parti vasútvonalig ér.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n közölte, hogy péntek délután a keszthelyi Csapás utca egy szakaszát néhány órára le kellett zárni, mivel teljesen járhatatlanná vált.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!