szerző:
hvg.hu

Több déli járásra első- és másodfokú riasztás érvényes felhőszakadás illetve heves zivatar miatt. Éjjel a Duna-Tisza közén a legvalószínűbb zivatar kialakulása, szombaton pedig ismét az ország középső valamint keleti részén.

Pénteken késő estig többfelé, de főleg délen lesznek zivatarok, ott felhőszakadás miatt többfelé másodfokú, narancssárga riasztás érvényes. Több járásra elsőfokú, citromsárga riasztást adtak ki felhőszakadás illetve heves zivatar miatt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat oldaláról.

©

Az érintett járásokban 25-30 milliméter, de akár 50-70 milliméter eső hullhat, néhol viharos széllökés és helyenként jégeső is előfordulhat. Kis eséllyel (elsősorban DK-en) egy-egy heves zivatar sem kizárt 80 km/h feletti szélrohammal és 2 centimétert meghaladó jéggel. Éjjel a Duna-Tisza közén a legvalószínűbb zivatar kialakulása.

Szombaton szintén több helyen lehet zivatarra számítani, kisebb eséllyel a Nyugat-Dunántúlon, legnagyobb eséllyel pedig az ország középső és keleti részén. A felhőszakadás mellett néhol heves zivatar is előfordulhat, erre leginkább középen és délkeleten van esély. Az intenzívebb zivatarokat viharos szél és borsó nagyságú jég kísérheti.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!