szerző:
hvg.hu

A férfi átvette már a vádlotti idézését, de azzal védekezik, hogy a fejsérülése miatt nem is emlékszik semmire, nem tud nyilatkozni semmiről.

A tavaly januári, veronai busztragédia ügyében hat vádlottat nevezett meg a veronai államügyész, és nem szerepel köztük a busztársaság illetékese. A felelősség a vádirat alapján a sofőr és az autópálya üzemeltetői, mérnökök és tesztelőszakemberek között oszlik meg, és leginkább a biztonsági korlát hiányosságai okozták a tragédia súlyosságát. A Bors úgy tudja, hogy a sofőr, V. János már meg is kapta az idézést az októberben kezdődő tárgyalásra, ám most azt állítja, nem ő vezette a buszt. Arra hivatkozva, hogy megsérült a feje, nem emlékszik semmire, és nem tud nyilatkozni a történtekről.

– Azóta sem mutatkozik és azóta sem kért elnézést egyetlen gyászoló szülőtől sem – mondta a Borsnak Krizsány László, aki a lányát vesztette el a tragédiában. Az ügyet itthon is vizsgálják: Magyarországon mi történt, mi­lyen állapotban volt a busz, mi­lyen volt a vizsgáztatása. Ez a kecskeméti ügyészség hatásköre.
– A busz átalakítása, a biztonsági elemek kivétele, nyereségvágyból elkövetett kihágások, a többletüzemanyag szállítása mind-mind része lehet a hazai vádnak. Egyelőre várunk, ha azonban az ügyészség úgy dönt, hogy mégsem emel vádat, akkor magánvádas eljárást kezdeményezünk – mondta az apa.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!