szerző:
hvg.hu

Szórványosan ma is kialakulhatnak záporok, zivatarok.

Hétfőn helyenként párásan, ködösen indulhat a nap, napközben ismét nyáriasan meleg, napos időre számíthatunk szórványos záporokkal, zivatarokkal.

Gyenge, mérsékelt lesz a keleties szél. Délután 26 és 31 fok között alakul a hőmérséklet.

Hétfőn is folytatódik a nyáriasan meleg, fülledt, frontmentes idő, így nehézlégzés, légszomj és mellkasi panaszok továbbra is jelentkezhetnek. Emellett fejfájás, fáradékonyság, bágyadtság, álmatlanság is kialakulhat.

A szív- és keringési rendszer problémáival élők számára különösen megterhelő lehet ez az időszak, így lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai tevékenységeket.

Zivatarok környezetében felerősödhetnek az asztmások panaszai. A napos tájakon az UV-sugárzás maximuma eléri a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Kedden már kicsit megnyugszik a légkör, csak néhol nyugaton fordulhat elő egy-egy zápor, esetleg zivatar. Helyenként megélénkül a délkeleti szél. Napközben 27-31 fokot mérhetünk.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!