szerző:
hvg.hu

A sok napsütés mellett főként a nyugati határnál és az Északi-középhegységben növekedhet meg olykor a gomolyfelhőzet, és fordulhat elő néhol zápor, zivatar.

Zivatarok környezetében lokálisan jelentősebb mennyiségű csapadék (~10-20 mm), szélerősödés (55-65 km/h) és kisméretű jég fordulhat elő, az ország nagyobb részén legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik a napsütést.

A keleti, délkeleti szél napközben többfelé élénk lesz, átmeneti szélerősödés zivatar környezetében várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között valószínű. Késő estére 18 és 23 fok közé hűl le a levegő.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!