szerző:
MTI

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint is 7 fokkal van melegebb a szokásosnál. Az azért sok.

Az ilyenkor szokásosnál 7 Celsius-fokkal melegebb volt a meteorológiai tavasz utolsó napján – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön Facebook-oldalán.

Május 31-én az átlagos maximum 23 fok körüli, most viszont a csúcshőmérséklet országos átlaga 30 fok körül alakult. Ez július végén, augusztus első napjaiban lenne az évszaknak megfelelő, de már akkor is kissé átlag fölöttinek számítana – írták.

A meteorológiai szolgálat adatbázisának 17 órai állapota szerint Edelényben volt a legmelegebb. Ott 33,5 fokot mértek, de a szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében lévő Sajópüspökiben is 32,9 fokig emelkedett a hőmérséklet. Ezek a 2018-as tavasz és az év eddigi legmagasabb hőmérsékletei – tették hozzá.

Pénteken kicsit tovább melegszik a levegő, így minden bizonnyal pénteken is szezonrekordok lesznek, sőt akkor a fővárosi maximum rekord is veszélyben lehet – tették hozzá.

Ezzel együtt viszont megjegyezték, a május végén, június első napjaiban jelentkező kánikulából nem lehet a nyár további részére vonatkozó megalapozott kijelentéseket tenni.

Az MTI-hez eljuttatott országos középtávú előrejelzésük szerint a hétvégén, június első napjaiban is marad a meleg időjárás, de ismét többfelé várható zápor, zivatar.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!