szerző:
hvg.hu

Az ellenzék közös jelöltje, Győri Péter meg is kérdezte, milyen terjedelemben számíthat arra, hogy a kampányidőszakban ő is sorra kerül.

Kocsis Máté helyére pályázik, de országos üzenetet küldene a "józsefvárosi Márki-Zay", írtuk nemrég, amikor Győri Péterrel beszéltünk. Kocsis Mátét elszólította az országos politika, így a Fidesz frakcióvezetőjévé előlépett politikus kénytelen megválni a VIII. kerület polgármesteri posztjától. Az ellenzék baloldali pártjai az áprilisi pofonból tanulva összefogtak, és beálltak egy civil jelölt mögé. Választottjuknak, Győri Péternek nehéz dolga lesz, de ő optimista. Az neki már bőven elég, ha jelöltségével megtanulják azt a pártok, hogy együtt kell dolgozniuk.

A Fidesz az eddigi alpolgármestert, Sára Botondot indítja, mögötte nagyobb a hátszél. Többek között azért is, mert a most megjelent Józsefváros c. önkormányzati kerületi lapban egyetlen sort sem írnak a legfrissebb lapszámban az időközi polgármester-választásról, az induló jelöltekről.

Pontosabban, a Fidesz jelöltjéről, Sára Botond alpolgármesterről írnak: összesen 8 oldalon 22-szer írják le a nevét, egy interjúféleségben és még 6 másik cikkben – írta közösségi oldalán Győri.

Győri még a kampány előtt megkérdezte, mire számíthat a kerületi laptól. Kapott választ, ahogy a jelöltje mondja, sokatmondót és egyszerre semmitmondót.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!