szerző:
hvg.hu

Azért ma is előfordul egy-egy zápor, zivatar.

Hétfő napközben a napos időben erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és a keleti tájak kivételével több tájegységünkön is kialakulhatnak lokális jellegű záporok, zivatarok. A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel.

A legmagasabb hőmérséklet 26 és 31 fok között alakul.

Hétfőn sem várható fronthatás, de marad a meleg idő. A melegre fokozottan érzékenyek körében továbbra is fáradtság, tompaság jelentkezhet, főként a nagyvárosokban lehet jellemző az alvászavar. Fejfájás, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés többeknél felléphet. Különösen az idősek, valamint a szív- és érrendszeri panaszokkal küszködők számára lehet megterhelő az időjárás.

A többfelé kialakuló zivatarok területén átmenetileg az asztmások állapota is romolhat. Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között sokfelé erős fokozatot ér el, célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. A nagy melegben ne feledkezzünk meg szervezetünk megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásáról sem, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

Kedd reggel is gyengén-változóan felhős időre ébredhetünk, elszórtan egy-egy futó zápor is előfordulhat a Dunántúlon és délen. Délkeleten pára- és ködfoltok is kialakulhatnak. Nem lesz jelentős a légmozgás. A minimum-hőmérséklet 13 és 19 fok között alakul.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!