szerző:
hvg.hu

A Richter-skála szerinti 3,8-as erősségű földrengés se személyi sérülést, se anyagi károkat nem okozott.

Földrengés rázta meg a kelet-horvátországi Slavonski Brod térségét, Magyarországon is érezhető volt. Személyi sérülésről és anyagi károkról nem érkezett jelentés, de a földmozgást érezni lehetett Magyarország és Bosznia területén is. 

A horvát szeizmológiai intézet a Richter-skála szerinti 3,8-as fokozatúra becsülte a földrengés erejét. A földmozgás központja a boszniai határnál fekvő Slavonski Brod városától 15 kilométerre délnyugatra volt, és egy jóval kisebb utórengés követte. A földrengés riadalmat keltett, de károkról és sérültekről nem érkeztek hírek. Szemtanúk szerint megremegtek az épületek és a bútorok. Egyes iskolákból kimenekítették a tanulókat, elővigyázatosságból távol kellett maradniuk az iskolaépületektől.

A földrengést magyar területen, Pécs környékén is érezni lehetett, itt a Richter-skála szerint 4,1-es erősségű volt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!