szerző:
hvg.hu

A pórul járt utasoknak fél órát kellett várniuk, mire megjött a váltás, a Füzesabony előtt leállított IC pedig folytatni tudta az útját.

Lejárt a munkaideje, így még azelőtt, hogy beért volna Füzesabonyba, a pusztában leállította a szerelvényt, kiszállt és elballagott a Dália IC mozdonyvezetője - írja a Bors, mely úgy tudja: a szerelvény utasainak fél órát kellett várnia a műszakváltásra, addig egy helyben dekkoltak.

A lapnak az egyik utazó mesélt a történtekről, mely szerint arra ébredt, hogy a puszta közepén állnak. Ekkor feltűnt a kalauz, “és azt mondta sűrű elnézéskérés mellett, hogy sajnos itt most állni fogunk egy darabig, mert a mozdonyvezetőnek lejárt a munkaideje”.

A beszámoló szerint sokan voltak a vonaton, de látszólag mindenki türelmesen várta ki a nagyjából fél órát, mire megjött a váltás, a szerelvény pedig el tudott indulni. A vonat reggel 9 óra helyett így 10 óra 30 perc körül érkezett meg Füzes­abonyba, úgy, hogy műszaki hiba miatt eleve késve indult a Keleti pályaudvarról.

A Bors kereste a MÁV-ot az esettel kapcsolatban, de a mozdonyvezetőt érintő problémára nem kaptak választ, csak arra, hogy műszaki problémák adódtak a vonalon.

(Nyitóképünk illusztráció.)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!