szerző:
hvg.hu

27–33 fok között alakul ma a hőmérséklet.

Hétfő reggel a Dunántúlon lesz naposabb az idő, a Dunától keletre felhősebb idő lesz, elszórtan egy-egy futó zápor, esetleg lokális zivatar is előfordulhat.

Napközben elsősorban a Dunától keletre alakulhatnak ki lokális záporok, zivatarok, valamint elszórtan a Dunántúl keleti felén is lehetnek futó záporok. Egy-egy hevesebb zivatar is előfordulhat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében.

A legmagasabb hőmérséklet 27–33 fok között alakul.

Hétfőn is marad a meleg, fülledt, de frontmentes idő, így a melegre érzékenyeknek az elmúlt napokban tapasztalt panaszokra kell továbbra is számítani. Fáradtság, alvászavarok, dekoncentráltság, fejfájás, egyeseknél migrén jelentkezhet.

A fülledt, magas páratartalmú levegő sokakat megviselhet, de főként az idősek, valamint a szív- és érrendszeri panaszoktól szenvedők számára lehet megterhelő, vérnyomás-ingadozás, nehézlégzés, rosszullét is felléphet. A kialakuló zivatarok területén átmenetileg az asztmások állapota is romolhat.

Az UV-sugárzás szintje 11 és 15 óra között többfelé erős, néhol nagyon erős fokozatot ér el, célszerű lesz gondoskodni bőrünk védelméről. A meleg időben ne feledkezzünk meg szervezetünk megfelelő mennyiségű folyadék-utánpótlásáról sem, kerüljük a nehéz, zsíros ételek fogyasztását!

Kedd reggel sokfelé ébredhetünk napos időre, csapadék nem valószínű, de északon és az Alföld északi felén foltokban pára, köd átmenetileg kialakulhat. A Dunántúlon helyenként élénk lehet a délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!