szerző:
T. R.

Az újságíró, publicista 73 éves volt.

Elment Lovas Pista – írta blogján Bayer Zsolt. Írását azzal folytatja, hogy egész nap keresték telefonon, nem vette fel, reggel nem küldte el a nemzetközi sajtószemléjét sem az Echo TV-nek, sem a Magyar Időknek. Nem jelent meg a Sajtóklub hétfő esti felvételén sem.

Meghalt a Pista? – kérdezgettük egymástól még a stúdióban, és nevettünk, mert úgy voltunk ővele, hogy nem hal meg soha. Lovas Pista nem az az ember, aki csak úgy meghal. Ugyanis lényegesen erősebb a halálnál. Este aztán megtudtuk a felfoghatatlan hírt. Lovas Pista nincs többé – írja Bayer.

Írását azzal zárja, egyelőre csak ennyit tud mondani. Lovas 1945-ben született, 1984 és 1990 között a Szabad Európa Rádió szerkesztője volt Münchenben, illetve tudósítója New Yorkban. 1990 júliusában tért haza Magyarországra. 1992-től a Pesti Hírlapban kezdett írni, majd számos más napi- és hetilapban publikált, beleértve a Napi Magyarországot, a Magyar Demokratát, a Magyar Fórumot és a Magyar Nemzetet. 1997-től 2006-ig a Magyar Rádió Vasárnapi Újság című műsorában olvasta fel jegyzeteit. 2004 és 2014 között a Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója volt.

Az utóbbi években az Echo TV Sajtóklub c. műsorában szerepelt, állandó vendég volt – Bayer Zsolt műsorvezetése mellett – Bencsik András és Huth Gergely oldalán. Írásait a Magyar Hírlapban, a Magyar Időkben és a Magyar Demokratában publikálta. Sajtószemléket készített az Echo TV-nek és a Karc FM-nek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!