szerző:
hvg.hu

Kedden még erős lesz a felmelegedés, délen 35, 36 fok is lehet, de gyenge hidegfront is érkezik, ami viharokat hoz. Kedd éjjel ugyancsak zenghet az ég, és a szerda is viharosnak ígérkezik, főként a déli megyékben.

Heves viharok alakulhatnak ki kedden a nap második felében – írja az Időkép. Észak, északnyugat felől a felszín közelében gyenge hidegfront éri el Magyarország térségét. Eleinte északnyugaton várhatóak zivatarok, felhőszakadással, jégesővel és 100 kilométer/óra közeli szélrohamokkal. Legnagyobb esély erre északnyugaton és az Alpokalján mutatkozik.

Később már az ország más területein is kialakulhatnak zivatarok. Eközben a hőség sem csökken még, erős lesz a felmelegedés, délen 35, 36 fok sem kizárt. Estétől egyre többfelé északira, északnyugati fordul és viharossá fokozódik a szél.

A kedd éjjel sem ígérkezik csendesnek, ahogy a zivatarok dél, délkelet felé haladnak, további viharok jöhetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki keddre több megyére heves zivatar vagy felhőszakadás miatt. A hőség miatt a Dél-Dunántúlra, valamint Bács-Kiskun és Csongrád megyére ugyancsak elsőfokú riasztás érvényes. Részletek itt.

Szerdán főként a déli megyékben valószínűek heves viharok. Északon viszont valamelyest mérséklődik a nagy meleg, északnyugaton 22, 25 fok körül várható a nappali csúcs. Az ország legnagyobb részén ugyanakkor még 30 fokot megközelítő maximumok lesznek.

Az igazi felfrissülés csütörtökre várható, a csúcshőmérséklet akkor már csak 20 és 26 fok között alakul.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!