szerző:
hvg.hu

Eleinte sok lesz a napsütés, a délután második felétől azonban erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés.

Délután a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéit zivatarok érik el, amelyek egyre intenzívebbé válva és rendszert alkotva haladnak keleti, délkeleti irányba. Este érhetik el a főváros térségét, késő este pedig a Tisza vonalát.

Köztük nagy eséllyel lesznek heves zivatarok, amelyekhez kapcsolódva óránként 90-100 kilométeres szélroham, nagyobb szemű jég és felhőszakadás (20-30 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék) társulhat. Ez utóbbi jelenség szinte bárhol kialakulhat, de a legkisebb eséllyel Békés, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében.

©

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 34 fok között várható. Emiatt is kiadott figyelmeztetést az OMSZ, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Somogy, Tolna és Zala megyében a napi középhőmérséklet várhatóan 25 Celsius-fok fölött alakul majd.

Szerdára virradó éjszaka az északkeleti országrész felé várhatók zivatarok, míg az ország más részein lassacskán – átmenetileg – megnyugodhat a légkör.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu/MTI Itthon

Villámárvíz volt, csapadékrekord dőlt a Bükkben

A vasárnap délután a hegyvidéken kialakult heves zivatarban is hullhatott néhol 50 milliméternél több csapadék, majd az éjszakai, órákon át tartó felhőszakadásból 100 milliméternél is több eső esett a Bükk egyes részein.