szerző:
hvg.hu

A párt asztalhoz hívja az Állami Számvevőszéket.

Megírtuk korábban, hogy az Állami Számvevőszék elzáratná a Jobbiknál a pénzcsapot, ugyanis a költségvetési támogatásának felfüggesztését kezdeményezik, miután, mint írták, továbbra sem megfelelő az ellenzéki párt intézkedési terve. 330 milliós büntetésről van szó.

Az ÁSZ közleménye szerint amennyiben az ellenőrzött szervezet vezetője nem küldi meg határidőre az intézkedési tervet, vagy az nem elfogadható, a számvevőszék kezdeményezheti a megfelelő hatóságnál az ellenőrzött szervezetet megillető, az államháztartás valamelyik alrendszeréből származó támogatások felfüggesztését. Amennyiben az ellenőrzött szervezet eleget tesz törvényi kötelezettségeinek, az ÁSZ visszavonja a kezdeményezett intézkedést. Mindezek alapján a számvevőszék megkezdi a Jobbik költségvetési támogatása felfüggesztésének előkészítését.

Erre reagált most a Jobbik, közleményükben azt írják, szerdán összeült a Jobbik elnöksége, megtárgyalta a kérdést, és arra jutottak, hogy:

A testület arról döntött, hogy egyeztetést kezdeményez az Állami Számvevőszékkel, és új, részletes intézkedési tervet nyújt majd be.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!