szerző:
hvg.hu

Szerkesztőségi állásfoglalást adott ki a kormánypárti lap az LMP-s politikus korábbi Facebook-bejegyzése miatt.

Ungár Péter egy múlt pénteki Facebook-bejegyzésében üzent a fideszes propagandistáknak. Az ügy előzménye, hogy az Echo Tv egyik műsorában kormánypárti újságírók derültek jókat jobboldali lapok megszűnésén, köztük például a Magyar Nemzeten.

Ungár erre reagálva azt írta: "Egyszer a NER-nek is vége lesz és akkor mi sem leszünk veletek méltányosak. Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten".

Pár nappal később a kormányközeli Figyelő szerkesztőségi állásfoglalást kiadva visszaszólt neki. Csakhogy Ungárról köztudott, hogy nem csupán LMP-s politikus, részben a lap tulajdonosa is. Reagálásukban egyébként azt írták: megengedhetetlennek tartják "egy demokráciában, bármelyik oldal politikusától az ilyen nyílt színi fenyegetőzést". Az újságírók, mint írták, szerintük ugyanis "csupán éltek a szabad véleménynyilvánítás eszközével, és ezért megfenyegetni őket csak diktatúrákban szokás".

Az állásfoglás úgy zárul, hogy remélik, hogy "Ungár Péter csak az első felindulásában ragadtatta magát ilyen mondatokra, és a későbbiekben tartózkodni fog a hasonló megfogalmazásoktól", és hogy sajtóügyekben legközelebb megfontoltabban nyilvánul majd meg, mert "ez neki, és pártjának is több hasznot hozhat majd".

Az LMP-s politikus korábban azt nyilatkozta, gondolkozik azon, hogy saját lapot indít, vagy valamilyen módon az ellenzéki médiára áldozza a pénzét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!