szerző:
hvg.hu

Magyarország, 2018.

Felmérést készített az IDEA Intézet (Facebookon alapulót és reprezentatívat) az elmúlt hónapok fontos (ez a szurikátaügy) és kevésbé fontos (ez a Jobbik elnökválasztása) ügyeiről, írja a 24.hu. Meglepetés vagy sem, de a szurikáta-ügyről a megkérdezettek 92 százaléka hallott, a Jobbik tisztújításáról 78 százalék, arról, hogy Sneider Tamás lett a párt elnöke, 45 százalék.

Az IDEA Intézet kíváncsi volt arra is, hogy a megkérdezettek szerint ki hibázott Zara (ő a szurikáta, de a megkérdezettek 92 százaléka, mint láttuk, ezt úgyis tudja) halálakor. A legtöbbek szerint a gyerek kísérői a felelősek. Nem sokkal kevesebben gondolják úgy, hogy a vadaspark volt felelőtlen, és minden negyedik ember szerint a gyerek a főbűnös.

Az IDEA Intézet a kutatás adatait közösségimédia-alapú kérdőív segítségével 2018. május 23-26. között vette fel az ország felnőtt népességét nem, életkor, iskolai végzettség és településtípus tekintetében reprezentáló 1000 fő megkérdezésével.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!