szerző:
hvg.hu

Vagy máris nagyon uborkaszezon van és/vagy tombol az önpíár a Tv2-n: a reggeli műsorban az esti Tények műsorvezetői mondták el, hogy ők a legjobbak. És imádják a hivatásukat. És nem tudtak aludni az amerikai-koreai fejlemények miatt.

Önmagában komikus, amikor a Soros-megölte-volna-az-anyját, leszúrta-feldarabolta, valamint cuki-törpemaki-született típusú anyagokra fixált Tények megpróbálja magát komoly hírműsornak láttatni, de a szerdai önpromójuk egészen szürreális beszélgetést eredményezett.

Felpezsdült a híradós élet az amerikai és az észak-koreai vezető találkozója miatt – ezzel konferálták fel a Mokka szerdai adásában a Marsi Anikó - Gönczi Gábor párost, mire utóbbi azzal erősített rá, hogy utoljára a World Trade Center elleni támadásnál fordult elő, hogy "nem aludtunk, raktuk össze az adást", illetve hírtévéket nézett és küldte az infókat.

"Ugyanazt érezzük Ancsával, mint amikor elkezdtük csinálni" – jelentette ki Gönczi, miközben a képernyőn az "imádják hivatásukat a Tények híradósai" felirattot láthattuk.

Ezen a ponton talán felrémlett Marsinak, hogy a Fókusz, amelyben mindketten korábban dolgoztak, hány fényév távolságra van a komoly hírműsoroktól, mert gyorsan hozzátette: "nem pont ugyenezt csináltuk, de nagyon hasonlót".

"Én hírbeteg vagyok, őrült vagyok" – folytatta Gönczi, akinek elmondása szerint a családi életében is téma, hogy ha van 2 perc üresjárat, akkor azonnal híreket olvas.

Az interjú legszebb része viszont az volt, amikor Marsi Anikó bejelentette: nem pontos a felvezetés, mert ők nem az egyik, hanem A legnézettebb híradót vezetik. "Nagyon szépek az eredményeink, Magyarország legnézettebb híradója vagyunk" – mondta, mire Gönczi hozzátette, hogy a "teljes lakosság körében".

A 24.hu nemrég írt arról, hogy a Tv2 hírműsorai főleg a falvakban és kisebb városokban voltak népszerűek, míg az RTL Klub a nagyobb városokban erős. Így az általában magabiztosan vezető RTL híradójának visszaesése annak (is) köszönhető, hogy ebben az időszakban a városban élő, magasabb státuszúak nyaralni mennek. Az erőviszonyokat jól mutatja a lap összesítése egy hosszabb időszakról.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!