szerző:
hvg.hu

A rendőrség elkezdte kiterelni a Frangepán utcai tűz környékéről a lakókat, miután a szél elkezdte a föld közelébe nyomni a masszív fekete füstöt.

Sűrű füsttel ég egy műszaki cikkeket tároló raktárépület a fővárosi XIII. kerületi Frangepán utcában. A 3000 négyzetméteres épület melletti irodaépületet ki kellett üríteni. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, hogy 5-ös, vagyis legmagasabb szintű riasztással szálltak ki a helyszínre, de a tüzet már lokalizálták, vagyis nem terjed tovább. 50 tűzoltó dolgozik a helyszínen, 11 tűzugárral oltják a lángokat.

A rendőrök egy ponton elkezdtek kifelé terelni mindenkit a tűz közeléből, ebből Kisdi Máté azt mondta, nem került mérgező anyag a levegőbe, azért kezdték kifelé terelni az embereket, mert a sűrű, egészségre ártalmas füstöt a szél lefelé kezdte fújni. A katasztrófavédelem folyamatosan mérte a levegőbe kerülő anyagokat, de egészségre káros koncentrációt nem tapasztaltak, ráadásul egy idő után a füst ismét fölfelé szállt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Gazdaság

Újabb videók a Frangepán utcai gigatűzről

A katasztrófavédelem szerint nincs egészségre veszélyes anyag a levegőben, de a kiérkező rendőrök egyre hátrébb parancsolják a bámészkodókat és az újságírókat, a környéken lakókkal pedig bezáratják az ablakokat. Olvasóink felvételei: