szerző:
hvg.hu

A szerda is viharosnak ígérkezik, a csütörtök pedig inkább már esősnek.

Délnyugat, dél felől egyre többfelé várható zivatar, amelyeket felhőszakadás, jégeső és erős vagy viharos szél kísérhet. Heves zivatarok is előfordulhatnak, nagyobb eséllyel délkeleten, amelyeket akár 80 kilométer/órásnál nagyobb széllökés és jég is kísérhet. Szerda éjjel is többfelé, elsősorban a Dunától keletre számíthatunk zivatarokra – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat oldalán.

Több déli járásra citromsárga, elsőfokú riasztás érvényes heves zivatarok miatt.

©

Az Időkép adatai szerint 10 óra után zivatart jelentettek egyebek mellett a Csongrád megyei Mórahalomról, Kiskunhalasról, Kaposvárról, illetve Baranya megye több pontjáról.

Csütörtökön a zivatarokat már nagy területen eső váltja fel. Zivatarok főként az Alföldön és az Északi-középhegység előterében fordulhatnak elő, néhol rövid idő alatt jelentős mennyiségű eső hullhat, viharossá válhat a szél, jégeső is előfordulhat. Másutt nagy területen, főként a Dunántúlon valószínű tartós eső, 24 óra alatt jelentős mennyiségű eső is hullhat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!