szerző:
hvg.hu

Szmoking, egyenruha, abroncsos szoknya – többek között ez a Magyar Állami Operaház jelmezbeszerzése. És 624 millióba kerül.

A Népszava írja, hogy több mint 140 különféle típusú férfi és női jelmez elkészítését rendelte meg az Operaház – derül ki az uniós közbeszerzési értesítőből, a TED-ből. A beszerzés két tételben történik, és a 30 százalékos opciós keretet is beleértve összesen 624 millió forintot tesz ki.

A pályázatot konzorciumban elnyerő két cég, a Méretes Szabó és a Jelmez Art Kft. ezért a kivitelezést és a szállítást vállalja, négy éven át, de az anyagköltséggel nem lesz gondjuk, az Operaház biztosítja a jelmezek anyagát is, teszi hozzá a Népszava.

A közbeszerzés kiírásában oldalakon át sorolják a megrendelt jelmeztípusokat: a reneszánsz férfiingtől a modern katonai ruháig, uszályszoknyától a Chanell kabátig terjed a lista, az ajánlatkérő pedig egyéb, a felsorolásban nem szereplő típusokat is kérhet. Azonban az, hogy pontosan mennyi ruhadarabról, kiegészítőről van szó, nem derül ki a dokumentumból. Megkérdezték az Operaházat, hogy a fenti összegből hány darab férfi és női jelmezt rendelnek, ezeket hány előadáson mutatják be, és mennyibe kerülnek a hozzájuk felhasznált anyagok, de eddig nem kaptak választ.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!