szerző:
hvg.hu

Olyan történt, ami néhány évvel ezelőtt még elképzelhetetlen lett volna. Közös interjút adott a Magyar Narancsban egy Párbeszéd- és egy Jobbik-politikus.

Tordai Bence azzal kezdte képviselői pályafutását, hogy letegezte Orbán Viktort, amivel kiakasztotta Kövér házelnököt. Jakab Péter azzal kezdte képviselői pályafutását, hogy lebűnözőzte a kormányoldalt, amivel kiakasztotta Kövér házelnököt.

Most páros interjút adtak a Magyar Narancsnak, az igazságérzetük közös, mondják. A tegezésről Tordai elmondta, nem ez volt az első „bűne”, az alakuló ülésen Németh Szilárd és Fazekas Sándor fideszes politikusok a cipőjét is megszólták, ugyanis tornacipőben ment be, szégyellje magát. Tordai nekik is visszaszólt, ők meg szétlopták az országot, mégsem szégyellik magukat. Sőt, miután Orbán letegezése után kikapcsolták a mikrofonját, tovább beszélt, amit nem hallhattunk, de most elárulta, mit mondott:

Viktor, te, mint egy drogos, függővé váltál a hatalomtól.

Az interjú további részében szó esik a közös pontokról a két párt között, ilyen lehet a miskolci időközi önkormányzati választás és Erdei Sándor (Rokker Zsoltti, igen, ő így írja, írta, ti. művésznév), akit az összes ellenzéki párt támogat. Róla Jakab azt mondta, fontos, de az együttműködés-fétissel nem tud mit kezdeni, szerinte minimumcélok kellenek, ha pedig a Párbeszéd jó ügyet terjeszt például a Ház elé, megszavazzák.

Azonban ennél is fontosabb, amikor a felek, vagyis Tordai arról beszél, egy esetleges Fidesz-bukás esetén el tud képzelni nagykoalíciós kormányzást, amiben a Jobbik is benne van. „Hogy ez egy átmeneti vagy egy teljes ciklusra szól majd, nem tudhatom. De egy minimumprogramot meg kell tudnunk valósítan.”

Az interjúban szó esik még cigánybűnözésről, amiben a Jobbik elmozdult korábbi, radikális álláspontjáról (Tordai szerint a romák társadalmi képének megváltoztatására kellenek programok, Jakab azt mondta, dolgozzanak ezen), valamint az ellenzéki Fidesz-ügynökökről: ebben nagy az egyetértés, hogy vannak ilyenek az ellenzéki térfélen, de neveket egyikük sem mondott.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!