szerző:
hvg.hu

Több magyar vonatkozású boldoggá avatási eljárás is folyamatban van a Szentszéknél, a bíboros ügyében csütörtökön döntés születhet.

A csütörtöki Magyar Hírlap arról ír, hogy jól halad Mindszenty József bíboros boldoggá avatási eljárása. Ugyanis hosszas egyházmegyei és római vizsgálat után 2016 végére elkészült az ügy szakmai összesítése, az úgynevezett Positio, amit csütörtökön a Szenttéavatási Kongregáció teológus szakértői kifejezetten az életszentség megvalósulása szempontjából fognak értékelni, nyilatkozta a lapnak Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, a Magyarországi Mindszenty Alapítvány elnöke.

Az életszentség a boldoggá avatási folyamat része, ekkor állapítják meg a vizsgált életút makulátlanságát. Kedvező elbírálás esetén belátható időn belül Ferenc pápa elé kerülhet Mindszenty bíboros ügye. A főherceg azt mondta:

mi nagyon bízunk a minősített többséget igénylő pozitív döntésben, hiszen a hercegprímás életét különleges módon jellemzi az egyházához és népéhez való hűség, a keresztény hit védelme, a felelősség- és áldozatvállalás, és ez a ragyogó életpélda ma is nagyon sokakat megérint, inspirál.

(Kiemelt kép: Országos Széchényi Könyvtár, Mindszenty bíboros a rádión keresztül szól a magyarokhoz)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!