szerző:
hvg.hu

Nem mértek nagy koncentrációt semmilyen veszélyes anyagból.

Szerdán kigyulladt és leégett a Ramiris Europe Kft. raktára Budpesten a XIII. kerületben a Frangepán utcában. A füstöt egész Budapestről, és az agglomeráció egy részéből is látni lehetett.

Az izzó-parázsló részeken még csütörtök reggel is utómunkálatokat végeztek a tűzoltók, akik egy videót is közzétettek az oltásról, csütörtökön délután pedig azt közölték, hogy a háromezer négyzetméteres raktárhelyiséget a fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltók négy órán keresztül oltották, a lángok eloltásán összesen százhuszonhárom tűzoltó dolgozott harmincegy gépjárművel, tizenkét vízsugárral és két vízágyúval, de a Készenléti Rendőrség két, nagy mennyiségű vizet hordozni képes vízágyúval, az FKF Zrt. pedig két víztartályos gépjárművel is besegített.

A tűz miatt több száz méter magas füstoszlop alakult ki, ami a viszonylagos szélcsend miatt egyenesen, felfelé terjedt.

Bár a környéken lakók erős, vegyszerszagú füstre panaszkodtak, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, hogy a fővárosi mobil labor mindvégig a helyszínen volt, a szakemberek pedig több ponton végeztek méréseket és vizsgálták a levegőben az egészségre káros anyagok jelenlétét.

A mérések lakosságvédelmi intézkedést megalapozó veszélyes koncentrációt nem mutattak ki.

A katasztrófavédelem elküldte a mérések adatait a hvg.hu-nak, ebben pedig az olvasható, hogy a környékbeli utcákban mind szerdán délután, mind éjfél után csak az oxigén és a szén-dioxid koncentrációja volt kimutatható a levegőben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!