szerző:
hvg.hu

2017 októbere óta nem tudta az állam megvizsgálni, érvényes-e a CEU és New York állam közt a megállapodás. Az idő fogy, a CEU-nak lassan döntenie kell, megy-e vagy marad.

Vészesen fogy az idő, a CEU-nak hamarosan meg kell tudnia, elfogadja-e a magyar állam a New York állammal kötött megállapodását, amit még tavaly októberben kötött meg, hogy ott is folytat képzést – ezt a feltételt szabta a CEU-törvény. Az állam azonban azt mondja, nem olyan egyszerű az, meg kell vizsgálni, hogy a megegyezés valós-e stb.

És még mindig nem sikerült ezt elvégeznie.

Magyar Levente külügyi államtitkár most Ungár Péter LMP-s képviselőnek adott írásbeli válaszában ismétli meg, a CEU nem felel meg a CEU-törvényben megfogalmazott követelményeknek, a megegyezést pedig vizsgálják. Ha a hónap végén is tart ez a vizsgálat, a CEU, könnyen lehet, veszi a sátorfáját, és meg sem áll Bécsig, hiszen a bizonytalan jövőre nem hirdethetnek meg kurzusokat itt Budapesten.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!