szerző:
hvg.hu

Orbán az összefogásról beszélt és arról, hogy hogyan lehet a hazát szeretni.

Miután Encsen megebédelt, Orbán Viktor csütörtökön átadta a tokaji vízitúra központot, amelyről egy kis videót is posztolt a Facebook-oldalára, igaz, helyesírási hibával "vizitúra központnak" nevezve a helyet.

A videó szerint Orbán az átadáson egy zavaros fejtegetésbe bonyolódott a hazaszeretetről, és azt fejtegette, hogy "a hazát kétféle módon lehet szeretni, a hazaszeretethez kétfajta úton lehet eljutni". Ez a két út a kövtkező:

  • el lehet jutni a hazaszeretethez "szellemi-természeti úton: az ember ül, olvas, zenét hallgat, ráérez, megmozdul a szíve", de Orbán szerint az embereknek csak kisebbik része jut el így a hazaszeretethez;
  • másrészt el el lehet jutni hozzá "természetes úton: az ember benne él a hazájában, és látja, hogy szép és elérhető, nincs tőle elzárva, hozzáfér a vizeihez", a gyerekeknek táborokat szerveznek.

Orbán arról is beszélt, hogy a haza szeretete nem megy a másik magyar szeretete nélkül, "de ez nehéz dolog, mert a mi fajtánkat nem olyan könnyű szeretni", viszont csak akkor tudunk egymáshoz utakat találni, "ha közösen csináljuk a dolgokat. Ha együtt csináljuk a dolgokat, minden azonnal működni kezd" - mondta.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!