szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vagyis a július 15-i időközi önkormányzati választás Erdei Sándor (1976) néven induló jelöltjét, aki a választás előtti vasárnapon, július 8-án nagyszabású rendezvényre várja majd a Miskolc 12-es választókörzetében élőket.

Orbán Sándor humorista – merthogy a címben róla van szó –, a Maksa-híradó egykori szereplője nemcsak fellép majd az eseményen, de állítása szerint minden másban is teljes mellszélességgel támogatja a választáson induló kollégáját.

A klasszikus majálisokat idéző – sör-virsli-központú – rendezvényen kispályás focibajnokságot is rendeznek majd a választáson induló (jelölteket támogató) pártok részvételével. Ha a Fidesz esetleg nem állít ki csapatot, helyettük a humoristák csapata indul majd – tájékoztatták a hvg.hu-t a szervezők, ígéretet téve egyúttal, hogy a kampányrendezvényen „nem tolják majd a résztvevők arcába” a politikát.

A rövidesen kezdődő kampányában magát Erdei Sándor (1976) néven szerepeltető művész – mint megírtuk – azért kényszerült megkülönböztető jelzés (születési évszám) viselésére, mert hétfőn bejelentkezett az időközi választás indulójaként egy másik Erdei Sándor is.

A választók összezavarására alkalmas (kellő?) jelöltről keddig csak annyit lehetett tudni, hogy 1983-ban született, a hvg.hu szerdán azonban kiderítette, hogy Nyékládházán él és Tiszaújvárosban dolgozik, vagyis nem sok köze van Miskolchoz, illetve a parlamenti képviselővé lett fideszes Hubay György körzetéhez, amelyben az időközi választás rendezik. A férfi ráadásul semmit nem hajlandó mondani indulása indítékairól: nemcsak a telefont nem veszi fel, de szerdán közleményben kérte, hogy hagyják békén az újságírók.

A július 8-i kampányrendezvényt információink szerint több helyütt is a címben szereplő módon harangozzák majd be a szervezők, érzékeltetve, milyen, hogyha "visszaélésszerűen" használják fel valakinek a nevét.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!