szerző:
hvg.hu

Nyolc megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Több megyére is elsőfokú riasztást adtak ki a felhőszakadás veszélye miatt csütörtökön. Az érintett területeken a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat – derül ki a meteorológiai szolgálat legfrissebb előrejelzéséből.

A figyelmeztetés szerint felhőszakadás jöhet Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyékben, továbbá Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok megyékben is

©

A met.hu azt írja, napközben egyre inkább az ország keleti felén/harmadán várhatóak helyenként zivatarok, amelyeket a felhőszakadás (25-30 milliméter, néhol 50 milliméter) mellett néhol jégeső (többnyire 1-2 centiméter) valamint szélerősödés (40-65, esetleg 65 km/ó) kísérhet.

A Dunántúlon és északkeleten (zivatartól függetlenül) 60-70 km/órás viharos széllökések kísérhetik az északi szelet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!