szerző:
hvg.hu

Novák Előd korábban tömegekről beszélt, akik elhagyták a Jobbikot, miután Toroczkai Lászlót kizárták. Ezt a párt szóvivője, Mirkóczki Ádám cáfolta.

Mirkóczki az ATV Egyenes beszéd című műsorában volt vendég szerda este, ott beszélt a kilépésekről. A cáfolat mellett hozzátette, becslése szerint nagyjából 100-an hagyták el a Jobbikot, de állítja, hogy ugyanennyien be is léptek azóta.

Bevallom, én is több kilépőre számítottam – mondta.

Arra a kérdésre, hogy megviseli-e a kilépési hullám, azt mondta: persze, hogy nem jó, de folytatniuk kell azt az irányt, amit elkezdtek. Nézőpont kérdése szerinte, mit lehet pártszakadásnak nevezni, például ha kilép egy ember, és alakít egy új pártot. Ugyanakkor úgy véli, ennek ellenére sem lehet pártszakadásnak nevezni azt, ami náluk folyik.

Korábban Volner János korábbi frakcióvezető arról beszélt, hogy Vona egyszer majd újra elnök lehet. Erre most Mirkóczki azt mondta, úgy gondolja, hogy a volt elnöknek még időre van szüksége. De kategorikusan nem cáfolt. Hozzátette: Vona Gábor következetesen azt tette, amit ígért, egy sikertelen választás után távozott a párt éléről. Arra a kérdésre, hogy lesz-e még Vona pártelnök, úgy válaszolt: fogalma sincs, de ha az a kérdés, hogy fog-e közéleti, politikai szerepet vállalni, igennel felel.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!