szerző:
hvg.hu

A megye több pontján is felhőtölcsérek alakultak ki csütörtök késő délelőtt az Időkép szerint.

Tumpadömping volt látható csütörtök késő délelőtt Csongrád megyében, jelentette a meteorológiai portál. Mint írták, a jelenlegi időjárási helyzet igencsak kedvez nem mezociklonális tubák és tornádók kialakulásának, miután sekélyciklon helyezkedik el hazánk fölött. Ebben az időjárási helyzetben nagy az örvényesség a légkörben, ez pedig jó táptalaja a felhőtölcséreknek.

Ennek eredményeként több felhőtölcsér is kialakult ma Szentesen, Szegváron és Hódmezővásárhelyen is, de késő délelőtt Jász-Nagykun-Szolnok megye déli részén is megfigyelhető volt a jelenség.

A jelenséget az Időkép észlelőiknek sikerült megörökíteni, íme:

©
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!