szerző:
hvg.hu

Az MSZP-s politikus elnöknek nem, csak a választmány vezetőjének jelölteti magát a vasárnapi kongresszuson.

Kunhalmi Ágnes ezt az Indexnek írt levelében jelentette be. Azt is közölte, hogy nem áll sem Tóth Bertalan, sem Mesterházy Attila mellé, egyiküket sem támogatja.

A párt szabályai szerint mindenki csak egyetlen pozícióért indulhat, ezért Kunhalminak választania kellett. A választmányi elnöki posztra jelenleg ő az egyetlen jelölt.

Az MSZP-ben azért lesz tisztújítás, mert a választás után – ahol a szavazatok 12 százalékát szerezték meg – lemondott Molnár Gyula elnök és a teljes elnökség.

Levelében Kunhalmi azt írta, a következő évek egyik legfontosabb stratégiai célkitűzésének a hazai baloldal egységének újbóli megteremtését látja. Amíg a baloldali szavazótábor szétesett, "addig soha nem fogjuk azt az érzetet kelteni – legyenek azok új vagy hagyományos baloldali, erők –, hogy képesek lennénk jobb iskolákat, kórházakat, vagy akár csak némi biztonságot, védelmet biztosítani az embereknek" – fogalmazott.

Azt is írta Kunhalmi, hogy nem fogadja el a jelenleg fennálló rendet a hazai politikában. "Azért jelentkeztem elnöknek, mert változás kell, de a változtatás mindig sokkal több erőt és időt kíván, mint valamilyen meglévő múltbeli idea újrahasznosítása, vagy épp valaminek a puszta tagadása."

Az elnökjelöltségtől való visszalépést azzal indokolta a politikus: "a hitem, és a koncepcióm világos a baloldali emberek előtt, és ennek hatékony képviseletét továbbra is biztosítani szeretném. Ezért döntöttem úgy, hogy céljaimat nem feladva, most a következő két évre az MSZP minden szervezetét és megyéjét tömörítő Országos Választmány elnökének jelentkezem a vasárnapi tisztújításon."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!