szerző:
hvg.hu/MTI

A fulladások száma harmadára csökkent tavalyhoz képest.

A meghosszabbított hőségriadó apropóján tartott sajtótájékoztatót Fonyódon a Balatoni Vízi Rendészeti Rendőrkapitányság vezetője. Horváth László szerint nem kell aggódniuk azoknak, akik a Balaton vizében szeretnének felfrissülni: a tó ugyanis az ország legbiztonságosabb természetes vize. A vízi rendőrök az idén 147 kivonulással 294 ember életét mentették meg, a fulladások száma pedig harmadára csökkent a tavalyihoz képest.

A Balaton az ország fürdőzésre alkalmas természetes vizeinek több mint felét teszi ki, a fulladásoknak viszont csak a tizede történt a tóban idén – mondta Horváth. Augusztus 8-áig öten fulladtak a Balatonba, egyikük ittas volt, a többiek valamilyen betegség, rosszullét, öngyilkossági szándék miatt haltak meg.

A főszezonban naponta 250-300 ezren fürdenek a tóban, a biztonságra a rendőrség 27 és a szerződött partnerek 13 hajója ügyel. A legtöbb probléma abból adódik, hogy az emberek fele nem, vagy rosszul ismeri a viharjelzések jelentését.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!