szerző:
hvg.hu

Azt mondta a mozgáskorlátozott férfinak, hogy hívja fel a BKK-t, és akkor egy speciális busszal elviszik.

Az M3-as pótlóbusszal szeretett volna utazni egy kerekesszékes férfi Budapesten, ám nem várt akadályba ütközött: a buszsofőr ugyanis közölte vele, hogy nem szállhat fel a járműre. A férfi az RTL Klub híradójának mesélt a történtekről, azt mondta: mikor felszállási szándékát jelezte, a sofőr először csak annyit mondott:

Velem biztos nem.

Mindezt azzal indokolta, hogy a menetrend igencsak szoros, percenként indulnak a buszok, és túl sok ideig tartana, amíg a kerekesszékes utas felszállna. Nem sokkal később pedig már azt állította, nem szállíthat mozgáskorlátozottakat. Azt javasolta a férfinak, hogy hívja fel a diszpécserszolgálatot, onnan majd küldenek egy speciális buszt, ami elszállítja.

A sofőr percekig vitatkozott a férfival, végül beadta a derekát, de akkor is felrótta neki, hogy feltartja a többi utast. Az RTL Klub megkereste az ügyben a BKV-t, ahonnan azt a választ kapták, hogy ilyen esetekben a sofőr dönt, de ezt nem a megfelelő hangnemben közölte.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!