szerző:
hvg.hu

A szakember szerint se eszköz, se orvos nincs elég, így közel sem biztos, hogy idén megvalósulhat az évek óta hangoztatott szűrőprogram.

A kormány többször ígéretet tett arra, hogy elindul az országos vastagbélszűrő program, ez azonban több éves késés után sem történt meg. Az Emmi-t vezető Kásler Miklós szerint idén ősszel tényleg sor kerül a vizsgálatokra. A keddi RTL Híradóban elhangzottak szerint ez több százezer vizsgálatot jelent.

A Gasztroenterológiai Társaság jövőbeni elnöke azonban arról beszélt, elsőként a Népszavának, hogy bár örül a programnak, aggódik, hogy az állami kapacitás nem lesz elegendő a műszeres vizsgálatokhoz: szerinte ugyanis sem műszer, sem szakorvos nincs elegendő, a 130 kolonoszkópiás laborból pedig mindössze 45 alkalmas ilyen szűrésekre.

Az RTL Híradó kereste Kásler Miklóst, de a miniszterrel most sem készíthettek interjút.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!