szerző:
hvg.hu

A vádlott azt kérte, vigyék vissza a börtönbe, miután ez megtörtént, többen is nemtetszésüket fejezték ki, egy férfi pedig még a bírót is megfenyegette.

Nem akart részt venni tárgyalásán a Teréz körúti robbantással megvádolt fiatalember. Azt kérte, vigyék vissza a börtönbe, mivel nincs mit mondania. Az RTL Klub Híradója szerint ezután elszabadult a pokol: többen is bekiabáltak és vitatkozni kezdtek a bíróval.

A bíró két embert kiküldött a teremből: az egyik egy nő volt, aki hangosan vitatkozni kezdett vele, a másik egy ismeretlen férfi, aki az újságíróknak fenntartott helyről lefényképezte az ügyész laptopjának képernyőjét, amin éppen a periratok voltak láthatók. A férfi, miután kiküldték, még meg is fenyegette a bírót.

A 23 éves vádlott testvére nyilatkozott a csatornának. Azt mondta: biztos benne, hogy nem bátyja követte el a robbantást. Szerinte látszik, hogy a fiatalembert megviseli a helyzet: a börtönben gyógyszerrel kezelik, ami miatt mentálisan is megváltozott.

A vádlott szeptember 12-én, ha akar, még felszólalhat a bíróság előtt az utolsó szó jogán, utána a bíró kihirdeti az elsőfokú ítéletet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!