szerző:
hvg.hu

Földre terített felmosórongyok, átvizesedett falak és omladozó vakolat várta az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola diákjait a tanévnyitón – számolt be a Népszava.

A lap cikkében "hadiállapotként" emlegeti azt, amivel az iskolásoknak szembesülniük kellett a szeptemberi becsengetéskor. Az újság fotókat is közölt a katasztrofális állapotban lévő intézményről, ezeket egy szülő készítette, és ő juttatta el aztán a lapnak. Az egyik tanár állítólag azt mondta a szülőnek, hogy inkább fel sem kapcsolják a villanyokat, mert a vizes falak miatt félő, hogy a gyerekeknek bajuk esne.

Az iskola igazgatója eleinte készségen elmesélte, mi történt az épülettel, amikor azonban az újság munkatársa közölte, cikke születik belőle, az igazgató visszavonta mondatait, arra hivatkozva, hogy az iskola állapota nem közügy, fotókat pedig senki nem készíthetett volna az engedélye nélkül.

Az Egri Tankerületi Központ vezetője, Ballagó Zoltán szerint az iskolában nincsenek életveszélyes körülmények, mint mondta,

a napokban történt szélsőséges, nagy esőzéssel járó időjárás következtében keletkezett a belső falakon beázás. Az Egri Tankerületi Központ mindig szem előtt tartotta az ott tanuló diákok és pedagógusok biztonságát, ezért a tankerületi központ egy nagyobb, 31 millió forintos beruházással végleges megoldást biztosít az intézménynek, amelynek kivitelezési munkálatai már folyamatban vannak, és még 2018 őszén be is fejeződnek.

Ennek viszont totálisan ellent mond egy másik szülő levele, amely szerint tavaly is előfordult, hogy esős idő esetén inkább nem kapcsoltak villanyt az iskolában.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!