Itthon

Az egészségügyi reformok mellett a többség

Az emberek több mint kétharmada szerint nem lehet tovább halogatni az átfogó reformokat az egészségügy területén - derül ki a Marketing Centrum kutatásából. 45 százalékuk egyetért azzal, hogy az egészségügyi ellátás színvonala csak akkor fog javulni, ha több egymással versengő biztosító közül választhatunk, és csupán 33 százalékuk van az ellenkező véleményen.

MTI Itthon

ÁSZ: hiányzik a stratégia az MFB-nél

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) legfrissebb jelentésében megállapítja, hogy a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) tevékenysége a 2004-2006 közötti időszakban a jogszabályoknak és a tulajdonosi döntéseknek megfelelt, ám kifogásolják, hogy nem készült a bank konkrét feladatait tartalmazó, részletes gazdaságfejlesztési stratégia.

MTI Itthon

Túl sok a rendőrvezető a rendészeti miniszter szerint

A rendőrség vezetői létszámának csökkentését tervezi az igazságügyi és rendészeti miniszter - ezt maga Petrétei József, tárcavezető közölte. A rendőrség átalakításával kapcsolatban kiemelte: "a cél, hogy hatékony rendőrség legyen". Petrétei szerint ahhoz, hogy ez megvalósuljon, a szervezetnek rugalmasnak kell lennie.

MTI Itthon

Ismét magyar tulajdonba kerül a Táncsics-börtön?

George W. Bush magyarországi látogatása idején az amerikai elnök munkatársai azt mondták: arra törekszenek, hogy a Táncsics-börtön az 1956-os forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulója előtt visszakerüljön magyar tulajdonba.

MTI Társadalom

Megdőlhet az évszázados melegrekord

Megdőlhet hétfőn az évszázados melegrekord, ha a hőmérséklet az ország valamelyik pontján meghaladja a 36 fokot - közölte H. Bóna Márta, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.Megdőlhet hétfőn az évszázados melegrekord, ha a hőmérséklet az ország valamelyik pontján meghaladja a 36 fokot - közölte H. Bóna Márta, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

MTI Itthon

Trükkös lopások a 4-es főúton

Magyarországon is előfordulnak autósok sérelmére elkövetett trükkös lopások: az elmúlt hétvégén a 4-es főút Szolnok megyei szakaszán két ilyen eset is történt, s a tolvajok mindkettőben úgy lopták el az értékeket, hogy az autósok figyelmét valamilyen ürüggyel elterelték - közölte a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

MTI Itthon

Nem lesz vízkorlátozás Miskolcon

Nem várható vízkorlátozás Miskolcon annak ellenére, hogy a város ivóvíz-ellátásának nagy részét biztosító úgynevezett olasz-kutat június elején az ominózus vízszennyezés miatt lezárták - közölte az Vojtilla László, a Miskolci Vízművek (Mivíz) Kft. igazgatója.

Sipos Anett Itthon

Andrássy 47.: 150 milliós vételár, meg ugyanennyi zsebbe?

A budapesti Trieszt Café tulajdonosa, Losonczy Pál, amikor megtudta, hogy eladják az Andrássy út 47-et, amelyben kávézója működik, vételi ajánlatot tett le banki biztosítékkal a Terézvárosi Önkormányzat asztalára. Hivatalos választ nem kapott, de egy tisztességtelen ajánlatot igen. Tekintélyes emberek egy pazar vacsora közben megsúgták neki, 150-200 millióért akár övé lehet az egész ház. Feltéve, hogy ugyanennyit még hozzátesz - egy aktatáskában.

hvg.hu Itthon

Csökken a kormánypártok népszerűsége

A megszorító gazdasági lépések, de inkább a csomagot megelőző találgatások megváltoztatták a politikai klímát és a pártok közötti erőviszonyokat - ismerteti a Szonda Ipsos felmérését a Népszabadság. A biztos pártválasztók körében a Fidesz 46, az MSZP 42 százalékon áll.

MTI Itthon

Befagyasztás a költségvetésben

A jövő évi költségvetési tervezés bázisa az ez évi zárolásokkal csökkentett előirányzat lesz - értesült kormányzati forrásból az MTI. A közszférában csak ott lehet majd bért emelni, ahol valakiktől elvesznek, illetve tovább csökken a létszám.

MTI/hvg.hu Itthon

Fokozott élelmiszer-ellenőrzések az idegenforgalmi szezonban

A nyári idegenforgalmi szezonban fokozott élelmiszer-ellenőrzésekre készülnek fel a hatóságok a Magyar Élelmiszerbiztonsági Hivatal koordinálásával. Fokozottan ellenőrzik a hatóságok az idegenforgalmi időszakban kiemelten látogatott vendéglátóhelyeket és kereskedelmi egységeket.

hvg.hu Itthon

Az internetezők nem nagyon szeretnek sportolni

Az internetezőknek több mint a fele nem űz rendszeres sporttevékenységet – derül ki az NRC Piackutató felméréséből. A rendszeres sportolók havonta átlagosan 5600 Ft-ot költenek sportra.


A címlapról ajánljuk