Itt az étlap, mivel akarja felpörgetni a nők szülési kedvét a kormány
Itthon

Itt az étlap, mivel akarja felpörgetni a nők szülési kedvét a kormány

A 25–35 éves korosztály gyermekvállalását ösztönözné kiemelten a kormány aszerint a hvg.hu birtokába jutott dokumentum szerint, amelyben 2018 utáni demográfiai terveit összegzi az erőforrás-minisztérium. Az anyag tanúsága szerint a tárca végre felismerte, mekkora gond a rugalmas foglalkoztatási formák hiánya, és hogy nemcsak a megszületendőkért kell dolgozni, hanem azért is, hogy kevesebben és ne ilyen korán haljanak meg.

MTI Itthon

Szilveszteri szeméthegyek Budapesten

Megkezdték a szilveszteri mulatságok után a közterületeken maradt szemét feltakarítását Budapesten a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkatársai hétfőn hajnalban – közölte a társaság szóvivője.

MTI Itthon

Kiürítették a rákoskeresztúri TESCO-t

A XVII. kerületben a Pesti úton a földrengést követő áramkimaradás miatt kiürítették a Tesco áruházat, de egy óra múlva már újra kinyitott a bevásárlóközpont.

Itthon

Beindult a paksi 2-es blokk

Megkezdte a villamosenergia-termelést a paksi atomerőmű 2-es blokkja - közölte Hamvas István, az erőmű műszaki vezérigazgató-helyettese.

MTI Itthon

Borult, de enyhe idő várható

Hétfő estig a Kárpát-medence térségében változékony időre számíthatunk; átmeneti felhőzetcsökkenés után hétfőn ismét borult idő várható, egyre többfelé esővel. Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

hvg.hu Itthon

Tanácsok évelejére: láss hozzá a trágyahordáshoz!

Szilveszter estéjére Wellington-filét, pulykát gombával, gesztenyepirét, sajtot, gyümölcsöt, aprósüteményt és puncsot; újév napjára húslevest, malacpecsenyét, fánkot, spékelt őzgerincet áfonyával, puncskrémet, déli gyümölcsöt, sajtot és feketekávét javasolt polgárnak-gazdának az ellenzéki Budapesti Hírlap Kincses Kalendáriuma 1898-ból. Az ételsorok mellé más útravalót is kapunk.

MTI Autó

Súlyos baleset történt az 52-es főúton Soltnál

Súlyos baleset történt az 52-es főúton Solt közelében szombaton délután; a hármas karambolban ketten súlyosan megsérültek - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

MTI Itthon

A polgármester halt meg a leányfalusi tűzben

Leányfalu polgármestere halt meg szombaton reggel, amikor a Pest megyei település egyik házában tűz ütött ki - erősítette meg az MTI értesülését Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-vel. Az önkormányzati miniszter a gyászban együttérzéséről biztosította a hozzátartozókat és a helyieket.

MTI Itthon

Pétfürdőn húsz embert kitelepítettek

Megsérült a gázvezeték szombaton Pétfürdőn a Berhidai út egyik házának udvarán, s a kiömlő gáz, a robbanásveszély miatt a kiözeli három lakásból mintegy húsz embert ki kellett telepíteni - tájékoztatta a katasztrófavédelem az MTI-t.

MTI Itthon

Nem fenyegeti katasztrófa a Dunát

Léket kapott egy gázolajat szállító hajó szombaton a csepeli Szabadkikötő alatt. A hajó süllyedését sikerült megállítani, nem fenyegeti szennyeződés a Duna vizét - közölte a Közlekedésbiztonsági Szervezet szóvivője.

MTI Itthon

Újra ölt a szén-monoxid

Feltehetően szén-monoxid okozta két ember halálát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajóbábonyban pénteken este - tudta meg a mentőktől az MTI szombaton.

MTI Itthon

Kimentették a tűzből, de meghalt a leányfalusi lakos

Kigyulladt egy leányfalusi ház szombaton reggel, a tűzoltók két embert mentettek ki a lángok közül, egyikük azonban belehalt sérüléseibe - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

hvg.hu Itthon

Ők 24-en, akik 2006 híreinek főszereplői voltak (3. rész)

A legjobb vagy legpocsékabb évét zárt személyiségek újabb válogatását olvashatják. A politikát jobbára mellőztük, de megtalálja listánkon az év hangját, a jelentéseket író filmrendezőt, s a férfit, aki hatalmas mennyiségű romlott ételtől mentette meg az országot. Harmadik, befejező rész.


A címlapról ajánljuk