MTI Itthon

Somogyban záradékkal írják alá a kórház-finanszírozási szerződést

A Somogy megyei közgyűlés, mint tulajdonos, csak egy záradékkal kiegészítve írja alá a súlyponti besorolású Kaposi Mór Oktató Kórház új finanszírozási szerződését az Országos Egészségügyi Pénztárral (OEP) - közölte Gelencsér Attila, a közgyűlés elnöke a testület ülésén.

MTI Itthon

Előzetesben az olaszliszkai ügy újabb gyanúsítottja

Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság pénteken azt a fiatalembert, akit a rendőrség azzal gyanúsított meg, hogy tevőlegesen részt vett tavaly az Olaszliszkán történt brutális bűncselekmény elkövetésében - közölte Szabó József, a megyei bíróság szóvivője.

MTI Itthon

Gyurta Dániel hatodik lett 200 mellen

Gyurta Dániel a hatodik helyen végzett 200 m mellen a melbourne-i úszó-világbajnokságon. Győzött az olimpiai bajnok japán Koszuke Kitadzsima, az ezüstérmet az ausztrál Brenton Rickard, a bronzot az olasz Loris Facci szerezte meg.

MTI Itthon

A rakétavédelmi rendszerről tárgyalt Gyurcsánnyal Topolánek

Csehországnak joga van kétoldalú szerződést kötni az amerikai rakétavédelmi rendszerhez kapcsolódásról, ugyanakkor Prága nemcsak NATO-partnereivel, hanem Oroszországgal is konzultál a kérdésről. Ezt a cseh miniszterelnök mondta pénteken Budapesten sajtótájékoztatón, miután tárgyalt Gyurcsány Ferenc kormányfővel.

hvg.hu Itthon

Hátrányos helyzetű gyerekeken segít az OTP-vezér

Csányi Sándor a Csányi Alapítvány alapítója, az OTP Bank elnök-vezérigazgatója a kaposvári közösségi ház megnyitóján csütörtökön elmondta, hogy az Alapítvány immár harmadik térségben folytatja közösségi ház létrehozásával a tehetséges és nehézsorsú gyermekek segítését. Az előző két helyszín (Jászberény, Nagybajom) után Kaposváron - közel száz vendég részvételével - nyitotta meg kapuit az új központ.

MTI Itthon

NBH: bővül a hazai kábítószerpiac

Folyamatosan bővül a hazai kábítószerpiac - derül ki a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) elmúlt évi tevékenységét értékelő, az interneten nyilvánosságra hozott évkönyvből.

Itthon

Ma választ elnököt az SZDSZ

A tisztségéről leköszönő Kuncze Gábor beszédével veszi ma kezdetét az SZDSZ kétnapos tisztújító küldöttgyűlése- írja a Népszabadság. A több mint nyolcszáz küldött szombaton választja meg a párt elnökét és az ügyvivőket.

MTI/hvg.hu Itthon

Történelmi győzelem: megvertük az olimpiai bajnokot

A magyar jégkorong-válogatott kilencezer szurkoló előtt történelmi sikert aratott: 2-1-re nyert hosszabbítás után az olimpiai és világbajnok svéd csapat ellen a budapesti Papp László Arénában. Ráadásul a barátságos meccsek végi szokásos büntetőpárbajt is mi nyertük ugyanilyen arányban.

MTI Itthon

Helyi népszavazást kezdeményez a Fidesz Szegeden

Helyi népszavazást kezdeményez a Fidesz a szegedi egészségügyi ellátórendszer privatizációjának megakadályozására - jelentette be Oláh János, a párt városi elnöke és önkormányzati frakcióvezetője .

MTI Itthon

Fidesz: az újrafogalmazott kérdéseket tárgyalja az OVB!

A Fidesz és a KDNP visszavonja a vizitdíjra vonatkozó, az Alkotmánybíróságot (Ab) már megjárt, korábbi népszavazási kérdését, és egyben arra kéri az Országos Választási Bizottságot (OVB), hogy csütörtök délutáni ülésén már az újrafogalmazott kérdést tűzze napirendre - mondta Répássy Róbert, a Fidesz frakcióigazgatója


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával