Váratlanul bejelentette lemondását Várszegi Asztrik
Itthon

Váratlanul bejelentette lemondását Várszegi Asztrik

Jóbarátként megmaradok kedves mindannyiuk számára a továbbiakban is – mondta Várszegi Asztrik a mindenkit meglepő bejelentésekor. Jövő évben, vízkeresztkor döntenek az új pannonhalmi főapát személyéről.

MTI Itthon

Pokorni: a fideszes cracker vállalja a felelősséget

Vállalnia kell a felelősséget annak a Fidesz-munkatársnak, aki kampányanyagokat töltött le az MSZP szerveréről - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

MTI Itthon

Gyurcsány új Budapest-programot hirdet

Az MSZP új Budapest-programot hirdet, hogy a főváros újra a régi fényében fejlődjön, méltó módon az országhoz és a nemzethez - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a "Gyorsítunk Budapesten" című kampányrendezvényén.

MTI Itthon

Az OTP és a MOL felfüggeszti a Bozsik Akadémia támogatását

A két névadó szponzor, az OTP Bank Rt. és a MOL Rt. felfüggeszti a Bozsik Labdarúgó Akadémia támogatását. A két cég közös közleményében kifejti: a magyar futball irányításában tapasztalható bizonytalan állapotok miatt megítélésük szerint jelenleg nem biztosítottak a program sikeres folytatásának feltételei.

MTI Itthon

Újra felbukkant a H5N1, szigorú EU-s óvintézkedések

Újabb helyeken bukkant fel Európában a madárinfluenza emberre is veszélyes H5N1 vírusa, az Európai Unió szigorú védőintézkedésekről határozott a betegség terjedésének megakadályozására, miközben két újabb madárinfluenza-gyanús emberi haláleset történt Indonéziában.

MTI Itthon

Saját fia ölte meg a jászberényi fogathajtó-bajnokot

A fia ölte meg brutális kegyetlenséggel apját, Taczman Eleket az ismert fogathajtót és nevelőanyját - közölte a rendőrség csütörtökön Szolnokon. Február 4-én éjjel jászberényi családi házukban elkövetett tettéről a 21 éves ifj. T. Elek néhány órával ezelőtt részleges beismerő vallomást tett.

MTI Itthon

Tizenhárom sérült egy nógrádi buszbalesetben

Tizenhárom sérültet szállítottak be a salgótarjáni kórházba, miután egy autókat szállító kamion autóbuszba rohant, az pedig egy másik buszba lökődött Salgótarján és Vizslás-Újlak között csütörtökön délután; az egyik utas, aki koponyasérülést szenvedett, életveszélyes állapotban van.

MTI Itthon

Sorozatos koccanások a síkos M3-ason

Sorozatos koccanások lassították a forgalmat csütörtökön este az M3-as autópálya Gyöngyös menti szakaszán az nos esőtől síkossá vált úton; személyi sérülés nem történt.

MTI Itthon

Farkas Pétert lakhelyelhagyási tilalom alá helyezték

Megszüntette a kábítószerrel való visszaéléssel megvádolt Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó előzetes letartóztatását a Pesti Központi Kerületi Bíróság (PKKB) csütörtökön, egyúttal lakhelyelhagyási tilalom alá helyezte a férfit - közölte a Fővárosi Bíróság sajtótitkársága.

MTI Itthon

A Fidesz szerint áfaemelésre készül a kormány

A Fidesz a pénzügyminiszter múlt heti nyilatkozata alapján úgy véli, az alsó áfakulcsok emelésére készül a kormány. Erről Rogán Antal kampányfőnök beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján. A kormányszóvivő szerint Rogán Antal bakot lőtt, a kormány nem áfaemelést, hanem áfacsökkentést tervez.

MTI Itthon

Megkapták a családok az első dupla pótlékot

Február 15-ig mind az 1,2 millió család megkapta az első, új rendszer szerint járó dupla családi pótlékot, amelyre a kormány összesen 27 milliárd forintot fizetett ki a januári 15,5 milliárd forinttal szemben.

MTI Itthon

A szakértő szerint a kétfarkúak becsapják a polgárokat

A közjogi intézményrendszer tekintélyét rombolni erkölcstelen és demokráciaellenes magatartás, és ezt teszi, aki úgy kezd ajánlószelvényeket gyűjteni, hogy nem is akar indulni az országgyűlési választáson - mondta Tóth Zoltán választási szakértő

MTI Tech

Vízimadarak hordozhatják a madárinfluenza vírust

Néhány galambfajban, ragadozó madárban, illetve énekesmadárban is kimutatták már a madárinfluenza vírusát, de ezek elszigetelt, egyszeri esetek voltak, igazából a vízimadarak érintettek a kórban, amely emberről emberre nem terjed, és amelynek vírusait a sütés, főzés feltétlenül elpusztítja - tájékoztatott Karcza Zsolt, a Madárgyűrűzési Központ vezetője.

MTI Itthon

Férfi szakértők, női celebritások a hírekben

Még mindig többségükben férfiak készítik a többségükben férfiakról szóló híreket; igaz, az elmúlt öt évben valamelyest javult a nemek aránya a médiában - áll az Igazságosság és Esélyegyenlőség a Nemek között (IgEn) Egyesület felmérésében.

MTI Itthon

Csaknem százezren jelentkeztek a felsőoktatásba

Az előzetes adatok szerint eddig összesen 97 ezer felsőoktatási jelentkezés érkezett be postai vagy elektronikus úton az Országos Felsőoktatási Információs Központhoz (OFIK) - közölte Roberts Éva tájékoztatási igazgató-helyettes csütörtökön az MTI kérdésére.


A címlapról ajánljuk