A kommandó kudarca: a Fidesz tehetetlenül nézi a plakáttörvény bukását
Itthon

A kommandó kudarca: a Fidesz tehetetlenül nézi a plakáttörvény bukását

Továbbra sem világos, módosítja-e a kormánypárti többség a könnyen kijátszható plakáttörvényt a jövő héten kezdődő őszi parlamenti ülésszakon, vagy tovább tűri, hogy gúnyt űzzenek belőle. A Lázár János megbízásából gyakorlatilag e célra alakult plakátkommandók egyelőre nem tudták leszedetni a hirdetéseket, de még tartogathat az ügy meglepetéseket.

MTI Itthon

Roma demonstráció a Miniszterelnöki Hivatal előtt

A magyarországi cigányság tarthatatlan helyzetére kívánja felhívni a kormány és a politikai elit figyelmét a Roma Polgári Tömörülés (RPT) a Miniszterelnöki Hivatal épülete elé szervezett pénteki békés tüntetésén.

hvg.hu Itthon

Szocialista belháború Nagykanizsán

A helyi elnökség nem valószínűsítette, mégis megtörtént: a Magyar Szocialista Párt etikai bizottsága - ígéretéhez híven - feloszlatta a nagykanizsai városi szervezetet - írja a Zalai Hírlap. Mit szólnak ehhez az érintettek?

MTI Itthon

Orbán: jövőre kezdődjön a kampány

A Fidesz elnöke szerint nem szabad túl korán kezdeni a kampányt, elég lesz januárban, februárban. Orbán Viktor erről egy szerda reggeli televíziós műsorban beszélt.

Itthon

Kulcsár: Kerék és Mészáros kifosztott

Kulcsár Attila interjút adott a Népszavának, amelyben az általa és tettestársai által okozott kárt 4-5 milliárdra becsülte; szerinte büntetőügyének nincsenek "politikai vonzatai".

MTI Itthon

Svéd-magyar: bonyodalmak az edzés körül

Kisebb kalamajka alakult ki a magyar labdarúgó-válogatott edzése közben, ugyanis a svédek már 18 órakor, a tréning befejezése előtt megjelentek, s szerették volna mihamarabb birtokba venni a szerdai világbajnoki-selejtező pályáját, a Puskás Ferenc Stadiont.

MTI Itthon

Négymillió szegény Magyarországon

Magyarországon 1,8 millió háztartás, mintegy 4 millió ember, a lakosság 39,4 százaléka tekinthető jövedelmi szegénynek – áll abban a tanulmányban, amely az Esély című társadalom- és szociálpolitikai folyóirat 2005/4. számában jelent meg Havasi Éva tollából.

Dezső András (hvg.hu) Itthon

Iszlámellenes akció Budapesten

Minden muszlim potenciális terrorista – állítja egy névtelenségbe burkolózó budapesti csoport. Az ITT nevű társaság először csak weboldalán terjesztette nézeteit, azonban újabban „Az iszlám bűnöző vallás?” , „Allah egy bűnöző?” feliratú plakátokat ragasztottak ki a főváros több pontján. A magyarországi muszlimok tehetetlenek az anonim társasággal szemben. A hvg.hu információi szerint a következő hetekben az ITT újabb informális akciókra készül.

MTI Itthon

Eltörte a lábát Lendvai Ildikó

A baleset akkor történt, amikor a Ferenciek terén szaladt le az aluljáróba, és olyan rosszul lépett, hogy maga alá gyűrte a bal lábát.

hvg.hu Itthon

Rendőrök zavartak szét egy fesztivált a Hármashatárhegyen

Vasárnap virradóra rendőrök vetettek véget egy legális, engedélyekkel rendelkező fesztiválnak a budapesti Hármashatárhegyen. A BRFK állítása szerint legalább ötven bejelentés érkezett, hogy hangos a zene, kénytelenek voltak lépni.

MTI Itthon

Gyurcsány konkrét javaslatai a kinti magyarságnak

A határon túliakért viselt felelősség alkotmányba foglalására, speciális magyar személyi igazolvány megadására, valamint a határon túli magyarság ügyeivel foglalkozó parlamenti bizottság létrehozására tett javaslatot Gyurcsány Ferenc a határon túli magyar vezetőkkel folytatott hétfői megbeszélésén.

MTI Itthon

Határon túli magyar szervezetek: cél a kettős állampolgárság

A határon túli magyarok továbbra is ragaszkodnak a kettős állampolgárság megszerzéséhez, valamint a Magyar Állandó Értekezlet (Máért) mielőbbi összehívásához - közölték szervezeteik képviselői, miután konzultációt folytattak a miniszterelnökkel.

MTI Itthon

AB-jelölőbizottság: nem a Fideszes javaslatokra

A Fidesz két javaslattal érkezett az Alkotmánybíróság tagjainak megválasztását előkészítő bizottság ülésére, ám a testület mindkét személyt elutasította - közölte a testület hétfői ülését követően Répássy Róbert, a Fidesz frakcióvezető helyettese.

hvg.hu Itthon

Jogorvoslat fogyatékosként kezelt gyerekeknek

Jogorvoslati lehetőséget kell biztosítani azoknak a gyermekeknek, akikről kiderül, hogy speciális oktatásra járnak, miközben nem is fogyatékosok. Az SZDSZ-es Mohácsi Viktória olyan gyerekekről beszélt, akiket speciális képzésben oktatnak, pedig szellemileg tökéletesen épek.

MTI Itthon

Elfogták Schönthal Henriket Ferihegyen

Őrizetbe vették a brókerügy egyik gyanúsítottját, Schönthal Henriket a Nemzeti Nyomozó Iroda és a Fővárosi Főügyészség munkatársai hétfőn a Ferihegyi repülőtéren - közölte az ügyészség.

MTI Itthon

Nemzeti vagyonszerződést javasol a Fidesz

A javaslat szerint kétharmados törvényhez kötnék a MÁV, a Volán, a posta, a repterek, az autópályák és a kórházak teljes vagy részleges privatizációját.

MTI Itthon

A határon túli szervezetekkel egyeztet a kormányfő

Megkezdődött a határon túli magyar szervezetek és Gyurcsány Ferenc kormányfő találkozója hétfőn délelőtt a Parlamentben. A miniszterelnök bevezetőjében arról beszélt, hogy a közös nemzeti felelősséget olyan intézményekkel, megoldásokkal kell megerősíteni, amelyekkel mindenki egyetért.

MTI Itthon

Kétórás figyelmeztető sztrájk Ferihegyen

Hétfőn déltől kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak Ferihegyen a Budapest Airportnál működő érdekképviseletek. A Budapest Airport tájékoztatása szerint a munkabeszüntetés 15 induló járatot érint, az utasoknak ételt, italt és szükség esetén orvosi ellátást biztosítanak.


A címlapról ajánljuk