hvg.hu Karrier

Választások és állások

A parlamenti választásoknak látszólag nincs sok köze az állásokhoz, az eredmény mégis jelentősen befolyásolja majd az álláspiacot. Minél stabilabb többség jöhet létre ugyanis egyik vagy másik oldalon, annál jobbak lesznek az esélyek az elhelyezkedésre.

hvg.hu Választás 2006

Bloggerek a választásokról

Az MDF-ről, Dávid Ibolya taktikájáról, és a választási esélyekről ír a magyarországi politikáról író bloggerek többsége. Néhányan mandátumbecslésre is vállalkoznak, de a posztok többsége az est meglepetéséről, az MDF parlamentbe jutásáról szól.

MTI Itthon

Várhatóan a hét közepén nyílik meg a rakpart

A dunai árhullám levonulását követően a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. hétfőn megkezdi a hordalék eltakarítását Budapesten, a pesti alsó rakpart Dráva utca és Margit híd, valamint a budai oldalon, a Lágymányosi híd és Halász utca közötti szakaszán – közölte Szegedi Péter szóvivő.

Választás 2006

Ki nyeri a választásokat?

Még 108 egyéni mandátum kiadó, a győzelemre esélyes pártok, az MSZP és a Fidesz mindent megtesznek majd, hogy minél több helyet elhalásszanak riválisuk elől. Felpörgő és célzott kampányra, nyilvános és titkos alkukra számíthatunk. A sok lehetséges konstelláció közül vegyük a két legvalószínűbbet!

hvg.hu Választás 2006

Besöpört egyéni mandátumok

Négy éve a 176 egyéni körzetben 45-ben már az első fordulóban eredményes volt a szavazás, végeredmény született. Idén már volt olyan prognózis, amely szerint ma akár 90-100 egyéni mandátum sorsa is eldőlhetett volna. Ehhez képest 68 körzetben született döntés, többségében az MSZP javára.

hvg.hu Itthon

A világsajtó a régi koalíció esélyeiről beszél

A magyar parlamenti választások széles sajtóvisszhangot váltottak ki a világban, annak ellenére, hogy a legutóbbi információk a magyarországi politikai események iránti nemzetközi közönyről szóltak. Valamennyi nagy hírügynökség és számos kevésbé ismert hírforrás is közzétett friss elemzéseket, tudósításokat. Ezekből szemezgettünk.

MTI Választás 2006

Az oroszok nem tartanak a választás eredményétől

Bárki győz is a magyar parlamenti választásokon, Budapest geopolitikai pozíciói nem módosulnak számottevően: Magyarország továbbra is Brüsszel és Berlin véleményére hallgat majd, és fejleszti gazdasági együttműködését Moszkvával – írta az eurázsiai érdeklődésű Axis hírelemző ügynökség (AIA).

Ungváry Krisztián Választás 2006

Hol szavaztak „nagyjaink”?

Sólyom László köztársasági elnök Budapest XII. kerületében, a Zugligeti úti Általános Iskolában adta le szavazatát délután 14 órakor.


A címlapról ajánljuk