MTI Itthon

Gyurcsány: a kormány Németh Imre mögött áll

A kormány támogatja Németh Imre minisztert - erősítette meg Gyurcsány Ferenc kormányfő, aki csütörtöki rádióinterjújában hangsúlyozta, el kell kerülni minden olyan lépést, ami azt mutatná, hogy a kormány és a gazdák közötti vita politikai küzdelem és nem szakmai kérdés.

MTI Itthon

Gazdatüntetés: estig nem kezdődött tárgyalás

A gazdák demonstrációs bizottsága szerda éjfélig várja a MTESZ Kossuth téri székházában az agrártárca vezetőit, hogy tárgyaljanak, és megállapodjanak, ellenkező esetben a gazdák csütörtökön félpályás útlezárásokat tartanak országszerte.

hvg.hu Itthon

A Szellemvasút bukásával is vezet az RTL Klub

Bár Váncsa István műsora tartalmilag nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, s a Desszert sem vonzott kiemelkedően nagyszámú közönséget, az RTL Klub az év hetedik hetének nézettségi eredményei alapján ismét magabiztosan vezet vetélytársai előtt.

MTI Itthon

A Tiszán számíthatunk árhullámra

A Dunán átlagos, a Tiszán átlag feletti az esély jelentősebb árhullámra számíthatunk - közölte Batiz András kormányszóvivő. Eközben árvízvédelmi óvintézkedéseket tesz a nyíregyházi vízügyi igazgatóság a Felső-Tisza vízgyűjtő területére hullott jelentős, mintegy 2,6 milliárd köbméter hó miatt.

hvg.hu Itthon

Heti politikai magazinnal jelentkezik az RTL Klub

A Házon Kívül nem a parlamenti vitákkal, a politikusok naponta szajkózott féligazságaival vagy keveseket érintő döntések magyarázgatásával foglalkozik – áll a csatorna sajtóközleményében.

Itthon

Fejlemények a Kulcsár-ügyben

A HVG csütörtöki számában megjelenő értesülések szerint az eddig kiszivárgottaknál terhelőbb dolgokat is vallott szocialista prominensekre az újabban ismét az ügyészségen faggatott Kulcsár Attila exbróker. Így nem minden alap nélkül tartanak attól MSZP-s berkekben, hogy a brókerügy kampánytémává válik.

MTI Itthon

Új ösztöndíjprogram hátrányos helyzetű gyerekeknek

Az Útravaló program azokat az iskolásokat kívánja támogatni, akik sokkal többre képesek, mint ahová családi, anyagi helyzetük okán juthatnak - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán, amikor aláírta a kormány új, a meglévő ösztöndíjrendszert négy új elemmel bővítő programjáról szóló rendeletét.

MTI Itthon

Több baleset, kevesebb áldozat az utakon

Öt százalékkal emelkedett a közúti közlekedési balesetek száma az elmúlt évben a 2003. évi adatokhoz képest, ugyanakkor valamivel kevesebben vesztették életüket a közutakon - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb jelentéséből.

Itthon

Tárgyalnak a gazdákkal

Ma megkezdõdnek a tárgyalások a demonstráló gazdákkal - a tegnapi tüntetés legelsõ követelése teljesült. A Kossuth téren a tegnap déli kezdés elõtt több ezer gazda gyülekezett a már elõzõ este leparkolt, és kordonok között várakozó négy traktor körül.

MTI Itthon

Gyurcsány levelet írt a szaúdi királyi családnak

Átadta Gyurcsány Ferenc bocsánatkérő levelét, valamint a magyar miniszterelnök bonni nyilatkozatának fordítását Magyarország rijádi nagykövete Szaúd-Arábia helyettes külügyi államtitkárának.

MTI Itthon

Megrontással vádolnak egy borsodi nőt

Egy kiskorú megrontása miatt kell a vádlottak padjára ülnie egy fiatal nőnek, ugyanakkor a sértett édesanyját is vádolja az ügyészség, mert tudott a dologról - közölte Szabó József, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság szóvivője.

MTI Itthon

Ismerősével raboltatta ki magát egy postásnő

Kiraboltatta magát egy ismerősével a rendőrség gyanúja szerint az a postásnő, aki hétfőn Gyöngyösfaluban a nyugdíjakat kézbesítette - közölte a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

MTI Itthon

Románia segítséget ajánlott fel a Magyar Honvédségnek

Románia légi szállítási kapacitást ajánlott fel a Magyar Honvédségnek az afganisztáni misszió utánpótlásának biztosításához - jelentette be Juhász Ferenc honvédelmi miniszter kedden, miután találkozott Teodor Atanasiu román honvédelmi miniszterrel.

A címlapról ajánljuk