Nem minden Őcsény: egy orosházi keresztény nő és a muszlim sérültek története
Itthon

Nem minden Őcsény: egy orosházi keresztény nő és a muszlim sérültek története

Egy kisbusz borult fel a hónap elején Királyhegyesnél, amikor sofőrje rendőri igazoltatás elől próbált menekülni. A balesetben sok kurd fiatal is megsérült, akik családjukhoz tartottak Németországba. Az esetről a kormánypárti bulvárlap felháborodott cikket közölt, miszerint a horrort hozták magukkal a közel-keletiek. Utánajártunk, és kiderült, ha a hatóságok éppen nem rontanak a helyzeten, az emberi kapcsolatok még működnek Magyarországon.

Itthon

A Fidesz továbbra is biztosan vezet

Valamelyes csökkentett a Fidesszel szembeni hátrányán az MSZP, de még így is jelentős az ellenzéki párt előnye – derül ki a Marketing Centrum szeptember eleji felméréséből. Ha most lennének a választások, könnyen kétpárti parlamentje lehetne az országnak. A biztos szavazók között a Fidesz 41, az MSZP 32, az MDF és az SZDSZ 3–3 százalékon áll.

MTI Itthon

Csonttörő és Csábi is megvédte címét

Nagy „Csonttörő" János látványos, magabiztos produkcióval megvédte a Nemzetközi Boksztanács (IBC) nagypehelysúlyú világbajnoki címét a bolgár Toncso Toncsev ellen.

MTI/hvg.hu Itthon

Slágertéma lett a benzinár

Visszavonhatatlanul magyar belpolitikai slágertáma lett az emelkedő benzinár. A kormány a lehetőségeket latolgatja, miközben az ellenzék tehetetlenkedéssel vádolja.

MTI Itthon

Az SZDSZ ígéri, hogy nem fog ígérgetni

Kuncze Gábor pártelnök: négy pilléren nyugszik az SZDSZ választási stratégiája. Egyfelől bemutatja a választóknak a konzervatív, a szocialista és a liberális válasz különbségét, másrészt pozitív kampányt folytat, és nem vesz részt "sárdobálásban", harmadsorban önállóan indul a választásokon, végül pedig nem vesz részt "ígéretversenyben".

MTI Itthon

Veres: az olajárak nem igazán érintik az inflációt

Az unió pénzügyminiszterei szerint a nagy olajtermelő országoknak a magas olajárakból befolyó pótlólagos jövedelmeik egy részét termelési kapacitásaik növelését célzó beruházásokra kellene fordítaniuk.

MTI Itthon

A magzatvédők a minisztérium elé vonulnak

Jövő héten több civil szervezet és magánszemély szervezésében tüntetést tartanak az Egészségügyi Minisztérium előtt a terhesség-megszakítások, illetve az abortusztabletta esetleges magyarországi bevezetése ellen.

MTI Itthon

A református egyház bírálja az oktatási tárcát

Az individualizálódó, globalizálódó és liberalizálódó társadalmi környezet nem kedvez a keresztyén értékrendű református nevelésnek – fogalmaz a Magyarországi Református Egyház tavalyi évről szóló jelentése.

MTI Itthon

Gyurcsány Hongkongban

Harminc hongkongi vállalat vezetőjével találkozott Gyurcsány Ferenc Hongkongban.

hvg.hu Itthon

Franchise kiállítás Budapesten

Szeptember 28. és 30. között másodszor rendezik meg a budapesti Corvinus Egyetem főépületében a nemzetközi franchise kiállítást. A rendezvényre 60 kiállító regisztráltatta magát, külföldi és magyar márkatulajdonosok vegyesen.

Itthon

Ebadó igen, választás még nem

Norvégiában már az adóbevallást is le lehet adni sms-ben, Srí Lankán a véradókkal mobilon egyeztetnek, Bécsben villamos-, Helsinkiben pedig vonatjegyet válthatunk maroktelefonunkkal. A közigazgatás kacsingat az ügyfélbarát mobiltechnológia felé, kutatók pedig egyenesen a demokratikus jelenlét megélénkülését várják tőle.

hvg.hu Itthon

Harmadszor adták át a Példakép Díjakat

A Pannon GSM Példakép Alapítvány kuratóriuma harmadszor nyújtotta át a Példakép Díjakat, s a velük járó egy-egymillió forintot az ország minden részéből érkezett jelölések alapján kiválasztott kitűnőségeknek. Ezúttal Benkő Ferenc, Neszmély polgármestere, Szűcs László barlangász és Tunyogi Erzsébet, a Gyógyító Játszóház Alapítvány vezetője kapta meg a Példakép-díjat.

MTI Itthon

KEHI: nem volt titkos ügykezelés az érettséginél

Nem voltak elégségesek az érettségi során alkalmazott biztonsági intézkedések a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálata szerint - a jelentést pénteken került fel az oktatási tárca honlapjára.


A címlapról ajánljuk