Gyurcsány alaposan átverte egykori pártját, de az ő hajója is süllyed
Itthon

Gyurcsány alaposan átverte egykori pártját, de az ő hajója is süllyed

A Demokratikus Koalíció világképe április 8. után is "egészséges": a Fidesz csalt, ők meg nem buktak. Ha viszont jobban megnézzük számaikat, látszik, hogy Gyurcsány Ferencnek sikerült saját támogatottságánál sokkal kedvezőbb alkut kötnie az MSZP-vel. Öregecske tábora viszont nehezen viszi be még egyszer a parlamentbe, ha legközelebb is magas lesz a választási részvétel.

MTI Itthon

Rablógyilkosokat fogott el a rendőrség

Két nő megölésével és kirablásával vádolt fiatalokat fogott el a rendőrség; a tettesek beismerték, hogy megfojtották és vízbe dobták áldozataikat.

hvg.hu Itthon

Nem zárja ki a további zavargásokat az L88 Csoport

Bejelentette hétfőn kezdődő forgalomlassító demonstrációját a rendőrségnek a Lelkiismeret ’88 Csoport. Kocsis Imre, a szervezet vezetője nem látja lehetetlenek azt sem, hogy akár 30-án, akár november 4-én (a forradalom leverésének napján) újabb zavargások törnek ki Budapest utcáin.

hvg.hu Itthon

Gépek nélkül is jönnek a gazdák

A Magosz nem szegül ellen a rendőri akaratnak: traktorok nélkül, de demonstrál Budapesten - szögezte le a hvg.hu-nak Budai Gyula a Magosz tüntetések koordinátora, aki kora délután veszi át a BRFK Teve utcai épületében a területfoglalási engedélyükre született határozatot.

MTI Itthon

Leégett egy roma család háza Tápiószecsőn

Gyorssegélyt utalt ki a helyi önkormányzat annak a roma családnak, amelyiknek leégett a háza Tápiószecsőn. A bajba jutott családot egyelőre a rokonok fogadták be - közölte a Pest megyei település polgármestere.

MTI Itthon

Rendőri túlkapásokról érdeklődik az EU-bizottság

A tüntetők elleni esetleges túlzott rendőri erőszakkal kapcsolatos információkról érdeklődik Franco Frattini, az Európai Bizottság jogi és igazságügyi felelőse Petrétei József igazságügyi és rendészeti miniszterhez írt levelében.

MTI Itthon

Nincs fűtés a miskolci lakásokban

Hidegek a radiátorok és melegvíz sincs a miskolci belvárosi lakótelepek lakásaiban - közölteKorozs András, a Mihő Kft. ügyvezetője. Az üzemzavar okozta hibát várhatóan 10 órára javítják ki.

MTI Itthon

Díszdoktorrá avatják Sólyom Lászlót

Németország egyik leghíresebb és legnagyobb egyeteme, a frankfurti Goethe egyetem díszdoktorává avatja pénteken Sólyom László Magyarország köztársasági elnökét.

MTI Shake

Gyalogost gázolt a 3-as villamos

Idős férfit gázolt el a 3-as villamos pénteken kora reggel a Nagy Lajos király útján, a villamosok helyett az érintett vonalon pótló buszok járnak - közölte a rendőrség és a BKV.

hvg.hu Itthon

Szombat: tüntetés a Lánchídnál

Október 28-án, szombaton 11 órakor a Clark Ádám téren közös demonstrációt tart a „munkavállalókat igazságtalanul terhelő megszorítások ellen” a LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetsége.

MTI Itthon

Újabb tömegoszlatás a Kossuth téren

A jogszabályoknak megfelelően, a törvényességi előírásokat betartva számolta fel a rendőrség csütörtökön este a Kossuth téri demonstrációt - nyilatkozta az MTI-nek a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője.

MTI Itthon

Az OVB érdemben még nem foglalkozott a hét ponttal

Az Országos Választási Bizottság (OVB) csütörtöki ülésén érdemben nem foglalkozott a Fidesz és a KDNP népszavazási kezdeményezésével, csak a testület előtt álló feladatok tárgyalásának ütemtervéről tárgyalt, s arról döntött, hogy a jövő hétfői ülés után veszi elő a kezdeményezést.

MTI Itthon

Spontán tüntetés a Kossuth téren a gazdák érkezéséig?

A Kossuth téren, a földművelésügyi minisztériummal szembeni kordonnál csütörtökön kora este körülbelül 150 ember előtt a hétfőn megszüntetett tüntetéskor is szerepet vállaló, úgynevezett Forradalmi Nemzeti Bizottmány társelnöke kijelentette: ez spontán szerveződő tüntetés, amely addig tart, amíg a gazdatüntetés részvevői meg nem érkeznek.

MTI Plázs

Budapesten kettő, vidéken nyolc-tíz gyógyintézmény szűnhet meg

Budapesten kettő, vidéken nyolc-tíz gyógyintézmény szűnne meg a kormány kórházi ágyak csökkentéséről szóló javaslata alapján - írja a Heti Válasz című hetilap csütörtökön megjelent számában. Az Egészségügyi Minisztérium későbbre ígért reagálást. A javaslat november közepén kerül a kabinet elé a cikk szerint. A lap értesülése szerint Budapesten megüresedne a városligeti BM Kórház, és értékesítenék a Szabolcs utcai gyógyintézmény épületeit is.

MTI Itthon

Demszky a gazdákhoz: ne jöjjenek traktorral Budapestre

Demszky Gábor főpolgármester levélben kérte a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz) elnökét, hogy ne jöjjenek traktorral a fővárosba, ne bénítsák meg a főváros életét és ne tegyék tönkre a felújított utakat. A Jakab Istvánnak címzett, szerdán kelt, szerdán röviden ismertetett levél teljes szövegét a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya csütörtökön juttatta nyilvánosságra.

MTI Itthon

Átfogó OEP-ellenőrzés indul a pazarlás megszüntetésére

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) átfogó ellenőrzést és vizsgálatot indít annak érdekében, hogy megszűnjön az egészségügyben a pazarlás és a tb-támogatással való visszaélés - mondta az egészségügyi miniszter csütörtökön, budapesti sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Villamosnak ütközött egy személyautó Budapesten a Nagykörúton

Két ember súlyos, egy pedig könnyebb sérülést szenvedett, amikor egy személyautó a 6-os villamos elé fordult és összeütköztek csütörtök délután Budapesten az Erzsébet körút és a Barcsai utca kereszteződésénél - tájékoztatott a fővárosi tűzoltóság szóvivője.


A címlapról ajánljuk