Mi igaz a migránsfalvakból? Így fordította félre a 888, ettől parázik a kormány
Itthon

Mi igaz a migránsfalvakból? Így fordította félre a 888, ettől parázik a kormány

"Magyarország visszautasítja a migránsfalvak létrehozását" – harsogja a Miniszterelnökség a mai kormányinfóról szóló beszámoló címében. Lázár Jánosék tehát új harc lehetőségét találták meg, bár ha jobban megfigyelik, ki és mi ezúttal az ellenfél, talán maguk sem érezték volna reakciójukat az ügy súlyával arányosnak. De legalább most nőügyekkel foglalkoznak.

Itthon

Alkotmánymódosítás a sorkötelezettség eltörléséért

Az MSZP parlamenti frakciója támogatja a kormányt a sorkötelezettség végleges eltörlését célzó alkotmánymódosítás megvalósításában, és kéri az ellenzéket, hogy a következő hetek vitáiban legyenek ebben partnerek.

Itthon

Beázik a felújított metró

A kettes metró idén felújított szakaszán vannak ugyan vízcsöpögések, de ezeket a november 15-i határidőig elhárítja a kivitelező - írja a Magyar Rádió Online.

Itthon

Hidegrekord volt az idei nyár

Az idei július az elmúlt négy és fél év leghidegebb hónapja volt Földünkön, ugyanakkor 12 éve ez volt a leghidegebb július – állítja az Alabama Egyetem Huntsville-ben lévő tudományos központja.

Itthon

Medgyessy válaszolt az SZDSZ-nek

Medgyessy Péter a vele készült augusztus 19-i lapinterjúban "pontos kibontás nélkül" arra a nyomásra utalt, amely a SZDSZ-t az azt megelőző időszakban érte. A kormányfő ezt közleményben tudatta az MTI-vel.

Itthon

Delta Airlines: 7 ezer fős leépítés

Az amerikai Delta Airlines 6-7 ezer állásának leépítését tervezi másfél év alatt, mert megtakarításokat szeretne elérni három veszteséges év után. Emellett a cég forgalmi központjának áthelyezését tervezi Dallasból.

Itthon

Ellentüntetés a hungarista demonstráció miatt

Az MSZP és az SZDSZ mellett a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) is tiltakozik a Magyar Jövő csoport október 15-re, a nyilas hatalomátvétel évfordulójára, a Terror Háza elé tervezett demonstrációja ellen. A Mazsihisz ellentüntetést tervez.

Itthon

Kulcsár ismerte Szász Károly egyik feltételezett támadóját

Tanúként hallgatta ki a rendőrség Kulcsár Attilát a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) volt vezetőjének, Szász Károlynak a megverésével kapcsolatban. Kulcsár védője szerint a volt bróker ismeri Szász feltételezett támadóját.

Itthon

Csalók nyúlták le a roma kárpótlást

Jogosulatlanul jutottak roma kárpótlási pénzhez olyan Veszprém megyében élő, nem roma idős emberek, akiket csalók kerestek fel lakásukon és a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítványtól (Mazsök) kapott üres nyomtatványokat töltettek ki velük – közölte a Roma Sajtóközpont. A nyugdíjasok fejenként százezer forintot kaptak.

Itthon

Elloptak egy kutyafejű boát a fővárosi állatkertből

Az ellopott állat hím, színe zöld, hossza 170 centiméter. Az ellopott állatot valószínűleg a hobbiállatok piacán kívánják értékesíteni. Az állatkert igazgatósága ismeretlen tettes ellen tett feljelentést.

A címlapról ajánljuk