Itt az étlap, mivel akarja felpörgetni a nők szülési kedvét a kormány
Itthon

Itt az étlap, mivel akarja felpörgetni a nők szülési kedvét a kormány

A 25–35 éves korosztály gyermekvállalását ösztönözné kiemelten a kormány aszerint a hvg.hu birtokába jutott dokumentum szerint, amelyben 2018 utáni demográfiai terveit összegzi az erőforrás-minisztérium. Az anyag tanúsága szerint a tárca végre felismerte, mekkora gond a rugalmas foglalkoztatási formák hiánya, és hogy nemcsak a megszületendőkért kell dolgozni, hanem azért is, hogy kevesebben és ne ilyen korán haljanak meg.

MTI Itthon

Új főszerkesztő a Bartók Rádiónál

Farkas Zoltán zenetörténész személyében új főszerkesztője lesz a Bartók Rádiónak. Az értesülést maga a leendő főszerkesztő erősítette meg.

MTI Itthon

Bokros: Magyarország csődben lenne, ha nem lép be az EU-ba

Magyarország pénzügyi zsákutcába, csődbe jutott volna, ha nem tagja az Európai Uniónak – mondta Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem vezérigazgatója, a rendező Globális Tudás Alapítvány kuratóriumi elnöke az "Európa 2007" konferencia megnyitóján pénteken Budapesten.

MTI/hvg.hu Itthon

Két év két hónap letöltendőt kapott a tévé egyik ostromlója

Két elsőfokú ítélet született a Pesti Központi Kerületi Bíróságon azután, hogy a bíróság megkezdte a gyorsított eljárások tárgyalását a zavargásokkal kapcsolatban. Az egyik gyanúsított a Kossuth téren tűzött össze a rendőrökkel, a másik pedig az MTV ostrománál.

MTI Itthon

Nők indultak a Kossuth térről tüntetni a BRFK elé

Nők indultak pénteken kora este a Kossuth térről tüntetni a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai épülete elé. A szervezők azzal indokolták a már csütörtökön meghirdetett „női tüntetést”, hogy a lányok, asszonyok „a rendőri atrocitások, brutalitás” ellen akarnak tiltakozni.

HVG Hetilap

Idegenforgalom a zavargások után

Nem menekültek el a turisták a fővárosból a múlt heti zavargások miatt. Komoly következményei lehetnek azonban, hogy a "lángokban álló" Budapest napokig vezető hír volt a világsajtóban.

MTI Itthon

Halálos mustgázmérgezés Péteriben

Mustgázmérgezés miatt meghalt egy idős férfi a Pest megyei Péteriben egy borospincében péntek délután; a mentésére siető felesége rosszul lett.

Gyurcsány-ügy

A népi szocialisták elvetik a Gyurcsány csomagot

Sipos József történész, a Szegedi Tudományegyetem Új és Legújabbkori Tanszékének docense, az MSZP Társadalompolitikai Tagozatának ügyvivője, a „népi szocialisták” meghatározó személyisége. A tagozatot 2004 tavaszán hívták életre tiszteletbeli elnöke Gazsó Ferenc szociológus professzor. A tíz fős ügyvivői testületnek tagja Sipos József is. A tagozat ugyan nem tekinthető szervezett pártellenzéknek, hangjukra azonban figyel a pártvezetés. A hvg.hu a Gyurcsány csomagról kérdezte Sipos Józsefet.

MTI Választás 2006

Dávid: a tavaszinál sokkal jobb eredményt várok

Dávid Ibolya sokkal jobb eredményt vár pártjától az október elsején esedékes önkormányzati választáson, mint négy évvel ezelőtt, és jobbat, mint a tavaszi parlamenti megmérettetésen. Erről a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnöke Szolnokon beszélt.

MTI Itthon

Hiller: a kormány eltökélt, folytatjuk a párbeszédet

Tévedés egy pontból megítélni a felsőoktatási reformot - mondta Hiller István oktatási és kulturális miniszter a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) csütörtök esti tüntetésével kapcsolatban.

MTI Itthon

Újabb őrizetbe vétel a Szabadság téri vandalizmus miatt

Rongálás megalapozott gyanújával eljárást indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) egy férfi ellen, akit azzal gyanúsít, hogy a Magyar Televízió budapesti székháza előtt múlt hétfőn felgyújtott egy autót - közölte pénteken a rendőrség.

MTI Választás 2006

Lamperth Mónika szerint nem indokolt nagyobb készültség

Nem indokolt és nem szükséges, hogy a vasárnapi önkormányzati választások idején a korábbi voksolásokhoz képest nagyobb legyen a rendőri készültség, hiszen rend és nyugalom van. Ezt az önkormányzati és területfejlesztési miniszter mondta pénteken Budapesten.

hvg.hu Gyurcsány-ügy

Vita a Gyurcsány-csomag kockázatáról

Az MSZP májusi, balatonöszödi frakcióülésén többen is a készülő Gyurcsány-csomag kockázataira hívták fel a figyelmet. Vitányi Iván szerint „saját magunkkal kell szembenézni a történelemben”. Veress József szerint "ebbe bele lehet bukni.”, és ha nem csinálunk semmit, őszre a nemzetközi pénztőke kirúgja a forint alól a sámlit, akkor tuti, hogy elveszítjük a 2010-es választást". Török Zsolt szerint csak köszönet illeti mindazokat, akik ezt a művészi diplomáciai trükköt eljátszották az elmúlt két évben.


A címlapról ajánljuk