MTI Világ

Kolozsvár: végleges a magyar oktatók menesztése

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) szenátusa újabb határozatban rendelte el szerdán Hantz Péter és Kovács Lehel adjunktusok menesztését a felsőoktatási intézményből – mondta Magyari Tivadar, a magyar tagozat egyik, ideiglenesen megbízott vezetője.

MTI Itthon

Tarlós a vízművet felügyeli

Újabb személycserékről döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán néhány önkormányzati gazdasági társaság felügyelő bizottságaiban és a szakbizottságokban.

MTI Itthon

Szemétimport: a polgármester és felesége gyanúsított lehet

A rendőrség a Németországból származó bálázott szemét illegális elhelyezése miatt indított nyomozás eddigi eredményeként a hét gyanúsított és öt őrizetbe vett ember közül négynek az előzetes letartóztatását javasolja az ügyészségnek; a vizsgált gazdasági társaságok között van a Szinkron 99 Kft. – közölte a rendőrség.

Itthon

Orbán vezér és Gyurcsány vezér egy csárdában

Sorozatos csalódások és újrakezdések jellemezték az elmúlt esztendőt a Political Capital Institute évvégi jelentése szerint. Egymást érték a sorsfordítónak nevezett események, sem a szereplők, sem a pártpolitikai közeg nem tudott azonban megújulni. Szakpolitikai téren ugyanakkor nem beszélhetünk mozdulatlanságról, a reformok elindítása ugyanis előrelépést jelent a korábbi évekhez képest - áll az értékelésben.

hvg.hu Autó

A legolcsóbb gázolaj 244 forint

A harmadik hete tartó árszint ezúttal sem változott. A benzin átlagos ára 256,20 forint, a gázolaj átlagos ára 257,30 forint, ez ismét csupán néhány fillér különbséget jelent a múlt szerdai árakhoz képest - áll a Holtankoljak.hu közleményében.

MTI Itthon

Kiégett két kocsi Újpesten

Kiégett két gépkocsi Újpesten a szerda hajnalban, a tűz okának vizsgálata még tart – közölte a BRFK sajtóügyeletese.

MTI Világ

Tartalékolnak a pedofil papok jövőbeli áldozatainak

Az amerikai Portland érseksége 75 millió dollárt költ a pedofil papok legkevesebb 170 áldozatának kártalanítására egy peren kívüli egyezség keretében, amelynek dokumentumai kedden kerültek nyilvánosságra az Egyesült Államokban.

MTI Itthon

Vizsgálják a tévés koponyabizniszt

Belső vizsgálatot rendelt el a szegedi egyetem patológiai intézetének vezetője az egyik kereskedelmi csatorna magazinműsorában sugárzott riport kapcsán. Az intézet egyik dolgozója beleegyezett, hogy egy emberi koponyát ad el az újságíróknak.

MTI Itthon

Pető Iván: Molnár vásárra viszi a bőrét

A kritikák és a tiltakozások ellenére a kormány helyesen tette, hogy nem várt a reformok elindításával – erről beszélt a Magyar Televízió Nap-kelte műsorában szerdán Pető Iván, az SZDSZ ügyvivője.

MTI Itthon

Molnár: elkezdjük a kórháztörvény végrehajtását

A kórháztörvény végrehajtását annak kihirdetés után megkezdik; a regionális egészségügyi tanácsok működnek, és alkalmasak arra, hogy meghozzák a szükséges döntéseket - mondta Molnár Lajos egészségügyi miniszter.

MTI Itthon

Megérkezett a hetedik magyar Gripen

Megérkezett a kecskeméti repülőbázisra kedden a hetedik magyar Gripen vadászrepülőgép - közölte a svéd védelmi beszerzések hivatala (FMV).

MTI Itthon

Hét gyanúsított a bálázott szemét-ügyben

A lefolytatott kihallgatások eredményeként már hét gyanúsítottja van a Németországból származó bálázott szemét illegális elhelyezése miatt indított nyomozásnak; öt gyanúsított őrizetbe vételére már sor is került.

MTI Itthon

Hó és havas eső várható

Eleinte többnyire borult lesz az ég, majd késő délutántól észak felől lassanként felszakadozik a felhőzet - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI Itthon

Huszonévesekként viselkednek a mostani harmincasok

A mostani harmincasok viselkedése a régebbi huszonévesekre jellemző, a mai negyvenesek pedig olyanok, mint a tegnapi harmincasok - állapítja meg az ACNielsen piackutató vállalat 41 országban, köztük Magyarországon is végzett felmérése.

MTI Itthon

Felépült az első magyar szélerőmű-park

Felépült az első magyar szélerőmű-park Mosonszolnok térségében; a 12 erőműből álló 24 megawatt teljesítményű létesítményre 36 millió eurót - közel 9 milliárd forintot - fordított a beruházó Energy Corp Hungary (ECH) spanyol-magyar vegyes kft.

MTI Itthon

Távozik posztjáról Batiz András és Tóth Miklós

Távozik posztjáról Batiz András, a Miniszterelnöki Hivatalhoz (MeH) tartozó Kormányzati Kommunikációs Központ igazgatója és Tóth Miklós, a kormányzati kommunikációért felelős szakállamtitkár jövő január 1-től.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával