MTI Itthon

Elfogták a pécsi Fidesz-aktivista támadóját

Bántalmazták múlt pénteken a Fidesz egyik aktivistáját Pécsett; a 75 éves asszony súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség elfogta a támadót, aki arra hivatkozott: ki akarta tessékelni a postaládákat szórólappal tömködő nőt a lépcsőházból.

MTI Itthon

Bácskai-ügy: felfüggesztés vagy felmentés

Felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását kérte vádbeszédében Ács Tibor ügyész Bácskai Jánosra az ellene hivatalos személyként elkövetett bűnpártolás és államtitoksértés miatt indult büntetőügy megismételt elsőfokú eljárásán Szegeden.

MTI Itthon

Varga Tamás tagadta az áfacsalás-ügy vádjait

Varga Tamás tagadta az áfacsalás ügyben ellene felhozott vádakat szerdán a Fővárosi Bíróságon; a vádirat szerint a Fidesz egykori tanácsadója 23 társával mintegy hárommilliárd forint áfát vett fel 1996 és 1999 között.

MTI Itthon

Madárinfluenza: kacsa lenne a hazai megjelenés?

Magyarországon döglött hattyúkat találtak, Ausztriában már azonosították a H5N1 vírust, a svédek és norvégok a szárnyasok zárt helyen történő tartásáról rendelkeztek, Irakban pedig madárinfluenza-riadó van.

MTI Itthon

Kuncze nem akar választások helyett szkanderpartit

Az SZDSZ elnöke szerint harmadik köztársaság történetében példátlan, hogy kedden egy, a liberális párt számára ajánlószelvényt gyűjtő fiatal aktivistát arcon lőttek egy gázpisztollyal.

Kulcsár Hajnal (hvg.hu) Gazdaság

Milyen a bor, ha magyar?

A világpiacon egyre inkább a helyi, speciális fajták futnak. Olyan különleges borokra van kereslet, amelyek nem teremnek meg minden domboldalban. Ez a szemléletmód sokat segíthet a magyar boroknak is, hiszen rengeteg szőlő- és borfajtánk másutt nincs. Mi segíthet a magyar borágazaton, a marketing vagy/és a szemléletváltás?

MTI Itthon

Farkas Péter olimpiai bajnok bírái előtt

A Pesti Központi Kerületi Bíróságon folyó perben a jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő egykori élsportolót és két társát jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaéléssel vádolta meg az ügyészség.

MTI Itthon

Kigyulladt a tiszapalkonyai erőmű

Tűz volt a tiszapalkonyai hőerőmű tüzelőanyag-szállító rendszerében az éjszaka, a folyamatos szállítóberendezés gumiszalagja égett meg.

MTI Itthon

Nem akarnak tandíjat a parlamenti pártok

Egyértelmű nemet mondott a négy parlamenti párt képviselője a tandíj bevezetésére azon a felsőoktatási kerekasztal-beszélgetésen, amelyet a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) szervezésében tartottak.

MTI Itthon

Gasztrolandot terveznek a Duna-kanyarba

Több száz milliárd forintért építenének ki egy olyan nemzetközi skanzent, amely egy-egy ország jellemző ételeit kínálná. A Gasztroland a Duna-kanyarban épülne fel.

MTI Itthon

DrKW: sikert hozhat Gyurcsány táncos blogja

Londoni feltörekvő piaci elemzők szerint "meglepő" ugyan, de sikerrel járhat Gyurcsány Ferenc táncos videoblogja. Az elemzés szerint blogjával Gyurcsány a fiatal és városi választók körében igyekszik erősíteni népszerűségét.

MTI Itthon

A napsütés mellett havazás is várható

Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, főként északkeleten várható kisebb havazás, majd délutántól északnyugat felől felszakadozik a felhőzet - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.


A címlapról ajánljuk