Váratlanul bejelentette lemondását Várszegi Asztrik
Itthon

Váratlanul bejelentette lemondását Várszegi Asztrik

Jóbarátként megmaradok kedves mindannyiuk számára a továbbiakban is – mondta Várszegi Asztrik a mindenkit meglepő bejelentésekor. Jövő évben, vízkeresztkor döntenek az új pannonhalmi főapát személyéről.

MTI Itthon

Több dolgozót vesznek fel, mint amennyit elbocsátanak

A munkaügyi központoknak 20 ezer munkavállaló elbocsátását, 4400 új munkahely létesítését és 33 ezer dolgozó felvételét jelezték a cégek a január-július közötti időszakban - tájékoztatott a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi minisztérium.

MTI Itthon

Ötmilliós büntetés és pontlevonás a Fradinak

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága ötmillió forintos pénzbüntetést szabott ki a Ferencvárosra és a határozat jogerőre emelkedése után három nappal addig von le egy pontot fordulónként a klubtól, amíg az egyesület nem tesz eleget egykori játékosával, Adem Kapiccsal szembeni fizetési kötelezettségének.

MTI Itthon

Ismét az FB előtt a paksi 2-es blokk kapcsán indított civil per

A Fővárosi Ítélőtábla (FÍ) új eljárásra kötelezte a Fővárosi Bíróságot abban a több környezet- és jogvédő szervezet által indított polgári perben, amely a paksi erőmű 2-es blokkjának újraindítása kapcsán közölt szakmai dokumentáció nyilvánosságára vonatkozik.

MTI Itthon

Matthäus maradna és büszke a csapatára

Óriási taps fogadta a mérkőzést követő sajtótájékoztatón a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, Lothar Matthäust. A magyar válogatott Zlatan Ibrahimovic góljával 1-0-ás vereséget szenvedett a svédek elleni világbajnoki-selejtezőn, s ezzel minden reményét elveszítette a vb-részvételre.

MTI Itthon

Megnövekedhet a felhőzet, csapadék nem várható

Az ország nagy részén derült idő várható, pénteken azonban délnyugaton, nyugaton többször megnövekedhet a felhőzet, csapadék nem valószínű. Éjszaka helyenként párássá válik a levegő - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI Itthon

Vesztegetésért ítéltek el egy munkaügyi vezetőt

Vesztegetésért jogerősen másfél év felfüggesztett szabadságvesztéssel és 300 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta, továbbá a köztisztviselői foglalkozástól három évre eltiltotta a Csongrád megyei munkaügyi felügyelőség korábbi vezetőhelyettesét a Szegedi Ítélőtábla.

MTI Itthon

A főváros hadat üzent a vadplakátozóknak

Hadat üzen a villanyoszlopok illegális plakátozóinak a főváros, s a szigorú büntetés érdekében jogszabály-módosítást kezdeményez a kormányzatnál - közölte a főpolgármester. Demszky Gábor hozzátette, felkérik a kerületeket is arra, hogy szigorúan büntessék a más tulajdonát rongáló "vadplakátozókat".

Itthon

Schönthal Henriket hazaengedték

Házi őrizetbe helyezte a bíróság Schönthal Henriket csütörtökön - közölte brókerbotrány gyanúsítottjának ügyvédje.

Itthon

Édes kettős

Magyarország felelősséget "visel", nem pedig csak "érez" a határon túli magyarok iránt - a kormány így szeretné módosíttatni az alkotmányt. Az állampolgárság megadását azonban elutasítja a Gyurcsány-kabinet.

MTI Itthon

Börtönbe is kerülhet, aki megtagadja a védőoltást

Novembertől nem kérhető kártalanítás az államtól, ha valaki a kötelező védőoltástól nem várt egészségkárosodást szenved vagy meghal. A főként gyermekek számára előírt oltások megtagadása eközben továbbra is büntetendő, a törvény szerint akár szabadságvesztéssel is sújtható – írja a Magyar Nemzet.

MTI Itthon

Labdarúgó vb-selejtező: Magyarország-Svédország 0-1

A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ás vereséget szenvedett a svédektől (a gólt Zlatan Ibrahimovic a hosszabbításban szerezte) a Puskás Ferenc Stadionban rendezett vb-selejtezőn, így minden esély elveszett, hogy részt vegyünk a 2006-os németországi világbajnokságon.


A címlapról ajánljuk