Újra iskolában dolgozik a diákok pénzét lenyúló "fideszes tanár"
Itthon

Újra iskolában dolgozik a diákok pénzét lenyúló "fideszes tanár"

Újra egy iskolában alkalmazzák azt a tanárt, aki lenyúlta a gyerekek pénzét korábbi munkahelyén az iskolai alapítványból, ráadásul ennek egy részét végül nem is fizette vissza – tudta meg a hvg.hu. A diákokra szánt milliókat meglovasító tanár a belvárosi önkormányzatban a Fidesz által delegált bizottsági tag volt, de pár napja lemondott. Talán mert a sikkasztás miatt indult nyomozás hamarosan lezárul, a Klik viszont így is nemcsak felvette, de szabályosan titkolja, hol alkalmazzák – újra közpénzből – a tanárt.

MTI Itthon

Gyorsított kátyúkártérítés Budapesten

A korábbinál kulturáltabb körülmények mellett, gyorsítva intézik Budapesten a XI. kerületi Bánk bán utcában a kátyúk által okozott járműrongálásokkal összefüggő kártérítéseket.

MTI Itthon

Évi 5-7 ezer hektárral csökken a termőföldterület

A jó minőségű termőföldek fokozott védelme érdekében a kormányzat a földtörvény rendelkezéseinek szigorítását tervezi - mondta Benedek Fülöp, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) közigazgatási államtitkára.

hvg.hu Itthon

Gallup: csökkent a Fidesz előnye

A Magyar Gallup Intézet március 2. és 8. között végzett kutatása szerint a biztos szavazók körében a Fidesznek 50, az MSZP-nek 41, az MDF-nek és az SZDSZ-nek 3-3 százalékos a támogatottsága.

Itthon

A liberális minimum

Nem látszik veszélyeztetni Kuncze Gábor pártelnök pozícióját két kihívója az SZDSZ hétvégi tisztújító küldöttgyűlésén. Az egyre olvadó támogatottságú párt ultraliberális üzenetek tolmácsolásával és a közös listaállítás korlátozásával igyekszik megkülönböztetni magát az MSZP-től. Eközben a koalíciós társ az államfőjelöléssel, az ellenzék vezére pedig pártok feletti imázsának építésével van elfoglalva.

Itthon

Medián: nőtt a Fidesz előnye

Elbizonytalanodott az MSZP tábora, nőtt a Fidesz előnye március elején – derül ki a Mediánnak a Magyar Hírlap által közölt közvélemény-kutatásából.

MTI Itthon

Nem érte inzultus a miniszterelnököt Debrecenben

Magyarországnak ma elsősorban nyugalomra, megértésre, jóhiszeműségre és nyitottságra van szüksége - jelentette ki Gyurcsány Ferenc csütörtökön a Debreceni Egyetemen (DE) tartott hallgatói fórumon. A Köztársasági Őrezred korábban a miniszterelnök inzultálásától tartott, ez azonban nem következett be.

MTI Itthon

Mégsem Óbudán épül fel az új MTV székház?

A kerületi önkormányzat visszavonta az építési engedélyt, így elképzelhető, hogy nem a korábban tervezett óbudai helyszínen épül fel a Magyar Televízió (MTV) új székháza - közölte Czeglédi László, a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöke.

MTI Itthon

Ma vettek végső búcsút Kozák Andrástól

Kozák András színművésztől csütörtökön vettek végső búcsút a budapesti Farkasréti temetőben; a Kossuth- és Jászai-díjas érdemes és kiváló művészt családtagok, színésztársak és tisztelők kísérték utolsó útjára.

MTI Itthon

A főváros támogatja a védőhálós óriásreklámokat

Támogatja a fővárosi kabinet azt a rendeletmódosítást, amely lehetővé tenné, hogy a társasházak felújítása idején használt védőhálón elhelyezett hirdetésekből pénzhez jussanak a lakók - értesült az MTI a kabinet csütörtöki ülését követően.

MTI Itthon

Hétvégére ismét lehűl a levegő

A következő 24 órában a Kárpát-medencébe nedvesebb levegő érkezik, ezért elszórtan már eső, zápor is lehet. Eleinte a nyugati, majd az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

MTI Itthon

Az őrezred rendzavarástól tart Gyurcsány debreceni szereplésén

A Köztársasági Őrezred arra kérte a miniszterelnököt, hogy mondja le csütörtök délutáni, a Debreceni Egyetemen meghirdetett hallgatói fórumon való részvételét, de Gyurcsány Ferenc úgy döntött, hogy eleget tesz a meghívásnak - közölte Batiz András kormányszóvivő.

MTI Itthon

Újabb ötven busz érkezik a fővárosba

Újabb ötven alacsonypadlós Volvo-busszal gyarapodik idén és jövőre is a BKV járműparkja. A közlekedési vállalat járműparkjának több mint 10 teszik ki ezek a típusok.

Itthon

Adopting Euro, Expanding Economy at Stake

Ashoka Mody, Assistant Director of the International Monetary Fund’s European Department, just concluded a ten-day visit to Budapest, as head of an IMF fact-finding delegation. What were the major issues during his negotiations with leading members of the Government, and of the National Bank, what is his view on the state of the Hungarian economy?-hvg-hu editor, Richard Hirschler asked Mr. Mody

MTI Itthon

Nevet változtat a Munkáspárt

Nevének megváltoztatására készül a Munkáspárt, amely ezzel nemzeti és antikapitalista jellegét akarja hangsúlyozni - közölte Thürmer Gyula, a parlamenten kívüli politikai párt elnöke.

MTI Itthon

Gergényi: feszült volt a helyzet a Múzeumkertnél

Szükség volt bizonyos rendőri intézkedésekre a március 15.-i, Múzeumkert előtti eseménykor, arra kellett diszkréten ügyelni, nehogy tettlegességre kerüljön sor a két tábor között - nyilatkozta a budapesti rendőrfőkapitány csütörtök reggel.

hvg.hu Itthon

III/III-as telefonregiszter 1989-ből

Mostanában válik világossá, hogy mennyire szerteágazó volt az állambiztonság rendszere: titkos hálózatok, a hálózaton kívüli kapcsolatok vagy a III. Főcsoportfőnökség operatív és titkos állománya. Ám - miközben a mezei halandónak évtizedeket kellett várni a telefonra - a III/III. Csoportfőnökség közvetlen vonalakkal rendelkezett a hivatalokhoz, határátkelőkhöz és pártszervezetekhez is. És mindig volt, aki a telefont felvette.


A címlapról ajánljuk