Ahány darabra vágja Márki-Zayt, annyit is ér Lázár Orbánnak
Itthon

Ahány darabra vágja Márki-Zayt, annyit is ér Lázár Orbánnak

Nyilvános főpróbát tartanak vasárnap Hódmezővásárhelyen. A polgármesterválasztás ugyanis kicsiben tartalmazza az országos politikai meccs megannyi drámáját és izgalmát. Bár a voksolás közvetlen tétje csekély, közvetve hatással lehet a Fidesz és az ellenzék további stratégiájára, a baloldali zavarójelöltek áprilisi szerepére, valamint Lázár János középtávú politikai karrierjére.

MTI Választás 2006

Volt némi vita, de nem rúgták ki Szombathy Pált

Egy-egy kérdés megítéléséről szoktunk vitatkozni Széles Gábor főtulajdonossal, ezúttal a hétfői szám címlapja kapcsán volt közöttünk nézeteltérés, de ez elcsitult - mondta a Magyar Hírlap főszerkesztője hétfőn az MTI-nek, miután egy lap szerint a tulajdonosnak nem tetszett a napilap hétfői címoldala. Széles Gábor "kacsának" nevezte a főszerkesztő menesztéséről szóló híreket.

MTI Választás 2006

Kuncze: le kéne fújni az április 2-i tüntetéseket

Kuncze Gábor azt kéri a kormányfőtől és Fidesz elnökétől, hogy ne tartsák meg az április 2-i rendezvényeket, mivel szerinte csak a választási kampány hiszterizálására alkalmasak. Az SZDSZ elnöke ezt hétfőn fogalmazta meg nyílt levelében.

MTI Választás 2006

"A Fidesz szavazógépnek tekinti a kettős állampolgárokat"

Csapody Miklós szerint a Fidesz szavazógépnek tekinti a kettős állampolgárokat. Az SZDSZ szerint Mikola István végre bevallotta, hogy a határon túli magyaroknak csak a szavazata kell a Fidesznek. Mikola az MTI tudósítójának elmondta, a beszédet ő írta, így a kettős állampolgárság megadása valóban nem szerepel a Fidesz programjában.

MTI Választás 2006

Mindenkit szavazni küld az unitárius egyház

Választási nyilatkozatot tett közzé hétfőn a Magyarországi Unitárius Egyház, amely fontosnak tartja, hogy mindenki menjen el szavazni, és arra adja le voksát, aki biztosíték lehet a keresztény értékrend megvalósítására és a nemzeti értékek megtartására.

MTI Választás 2006

Gyurcsány: a Fidesz programja nem valósítható meg

Gyurcsány Ferenc szerint a Fidesz programja nem valósítható meg, mert megterheli a gazdaságot, és nem teremt új munkahelyeket; a miniszterelnök erről a Kossuth rádió Reggeli Krónika című műsorában beszélt hétfőn, élő adásban.

Választás 2006

Orbán: a paradicsomleves legyen paradicsomleves

Elfogadták a Fidesz–MPSZ választási programját, Orbán Viktor immáron hivatalosan is pártja kormányfőjelöltje, míg Mikola István a kormányfő-helyettesi poszt várományosa. Április 2. a politikai tüntetések napja lesz Budapesten. Orbán ugyanis bejelentette: egy héttel a választás előtt a fővárosba szólítja híveit, hogy demonstrálják „a békét és az egyetértést”. A feladatot nehezíti, hogy a rivális MSZP pontosan erre a napra szervezi a maga budapesti nagygyűlését.

MTI Itthon

Melegszik az idő, csapadék nem várható

Az ország nagy részén többnyire gyengén felhős idő várható, vasárnap délután azonban még keleten, hétfőn délutántól pedig délnyugaton lehet több felhőre számítani - jelenti az Országos Meteorológiai Szolgálat.

MTI Itthon

Leégett egy tanya Borsodban

A lángok szombat éjszaka lobbantak fel, a tanyán álló istállóban lévő állatok bennégtek a tűzben. Az elsődleges megállapítások szerint a kár körülbelül 30 millió forint.

MTI Itthon

Szerződést kötött a Fidesz és nyolc szövetségese

A szolidaritás, a polgári értékrend és a munkalapú gazdaság jegyében szövetségi szerződést kötött egymással a Fidesz, a KDNP, az MKDSZ, a Nemzeti Fórum, a Kisgazda Polgári Egyesület, a Magosz, a Lungo Drom, a Vállalkozók Pártja és a Fidelitas elnöke szombaton, Budapesten.

MTI Itthon

Kóka János az autópálya-építés jelenlegi helyzetéről

Magyarországon 2002-2006. között 511 kilométer autópálya épül, amelyből 64 kilométert az előző kormány készített elő – mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter szombaton az autópálya-építés helyzetéről tartott sajtótájékoztatón.


A címlapról ajánljuk
Akikről Putyinék inkább hallgatnának

Akikről Putyinék inkább hallgatnának

Orbán Viktor még mindig nem meri szóba hozni Vlagyimir Putyin előtt, hogy 200 ezer magyar ma is jeltelen oroszországi sírban nyugszik. A kommunizmus áldozatainak emléknapja előtt Stark Tamás történész beszélt a HVG-nek erről.