MTI Itthon

A távfűtési díjelszámlázás ellen tüntettek Nyíregyházán

A helyi távfűtési díjelszámolás ellen demonstráltak Nyíregyházán. A mintegy harminc tűntető ezer aláírással megerősített petíciót adott át a város polgármesterének, követelve a szolgáltatási alapdíj mérséklését, illetve alacsony felhasználás esetén elengedését, valamint a hődíj részletfizetés bevezetését.

MTI Itthon

Hétfőre már jobb időt jósolnak

A következő 24 órában a Kárpát-medence fölé fokozatosan szárazabb levegő áramlik, hétfőn egyre nagyobb területen kisüt a nap.

Itthon

Thürmer lemondását követeli párton belüli ellenzéke

A Fidesszel való összejátszás miatt lemondásra szólította fel párton belüli ellenzéke Thürmer Gyulát, a Munkáspárt elnökét egy szombati napi tanácskozáson - közölte Vajnai Attila vitatott jogállású alelnök vasárnap.

hvg.hu Itthon

Boldogságindex rangsor

A londoni Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank EBRD két közgazdásza egy új tanulmányban azt vizsgálja, mennyire boldogok a rendszerváltó országok polgárai. A szubjektív véleményeket összemérték az egyes országok gazdasági adataival. A magyarok az ország fejlettségi szintjéhez képest nem nagyon boldogok, sőt, átlagosan még boldogtanabbak, mint 10 évvel ezelőtt.

MTI Itthon

Vasárnap borús, esős idő lesz

Vasárnap erősen felhős vagy borult lesz az ég, és sokfelé számíthatunk esőre, záporra, főként délen és keleten helyenként zivatarra. Az északi szél vasárnap időnként megélénkül. Zivatarfelhők környezetében egy-egy erősebb széllökés is előfordulhat.

MTI Itthon

Új öltözködési szabályok a Parlamentben?

Megfontolásra méltónak tartja Gurmai Zita, az MSZP nőtagozatának vezetője az öltözködési előírás, úgynevezett dress code bevezetését az országgyűlési és az önkormányzati képviselőknél.

MTI Itthon

Felakasztották a házőrzőt Gyálon

Betörők után nyomoz a rendőrség, az elkövetők szombatra virradóra egy gyáli telepről vittek el egy motorkerékpárt, majd a telepet őrző kutyát felakasztották.

Itthon

Lehallgatási jegyzőkönyv-részlet Magyar Bálint telefonjairól

A kormányzati köröket érintő kémüggyel kapcsolatos magyar titkosszolgálati jegyzőkönyv-részleteket közölt pénteken egy román napilap. A Cotidianul Magyar Bálint oktatási miniszter és egy Lorin fedőnevű nő telefonbeszélgetésének állítólagos lehallgatási jelentését kapta meg.

MTI Itthon

Éjjel lezárták a budai alsó-rakpart egy részét

Elérte a fővárost éjjel a Dunán levonuló árhullám; szombaton egy órakor lezárták a forgalom elől a budai alsó-rakpartot a Margit híd és a Mozaik utca között - mondta Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Rt. szóvivője.

MTI Itthon

Visszaszámlálás: jövő csütörtöktől iskola

Közel egymillió 416 ezer diák számára ér véget csütörtökön a két és fél hónapos nyári vakáció, s kezdődik meg a tanítás; a 2005/2006-os tanévben 102861 első osztályos ül be az iskolapadokba.

MTI Itthon

Kaphatók az egységes bérletek

Péntektől vásárolhatók meg a MÁV, a BKV és a Volán jegypénztáraiban a Budapesti Közlekedési Szövetség egyesített bérletei.


A címlapról ajánljuk