Itt az étlap, mivel akarja felpörgetni a nők szülési kedvét a kormány
Itthon

Itt az étlap, mivel akarja felpörgetni a nők szülési kedvét a kormány

A 25–35 éves korosztály gyermekvállalását ösztönözné kiemelten a kormány aszerint a hvg.hu birtokába jutott dokumentum szerint, amelyben 2018 utáni demográfiai terveit összegzi az erőforrás-minisztérium. Az anyag tanúsága szerint a tárca végre felismerte, mekkora gond a rugalmas foglalkoztatási formák hiánya, és hogy nemcsak a megszületendőkért kell dolgozni, hanem azért is, hogy kevesebben és ne ilyen korán haljanak meg.

hvg.hu Itthon

Az USA kérhet, de nem biztos, hogy kap is

A honvédelmi minisztérium szerint egy kormányzati álláspont van Magyarország Libanoni szerepvállalásával kapcsolatban. Vizsgálják a lehetőséget, de egyáltalán nem biztos, hogy Magyarország kontingenst indít a törékeny közel-keleti konfliktus békéjének megőrzésére.

Sipos Anett Itthon

Miért gurult be Tarlós?

Tarlós István óbudai polgármester, főpolgármester-jelölt elismerte, valóban mondta MDF-es politikus társának: „ne ravaszkodj, mert leverem a szemüveged és ráugrok". A III. kerületi MSZP-s alpolgármester megvédte Tarlóst, aki az MDF székház ügye és egy közpark eladása körüli vitában vesztette el hidegvérét.

MTI Itthon

Tömegverekedés kardnak látszó tárggyal

Három férfi sérült meg abban az utcai verekedésben, ami kora délután történt egy szórakozóhely előtt Budapesten a XV. kerületben. Az egyik támadó a rendőrség részéről meg nem erősített hírek szerint, kardszerű fegyverrel esett neki ellenfeleinek.

MTI/hvg.hu Itthon

Magyaroszág megvizsgálja, küld-e katonákat Libanonba

A múlt hét folyamán az USA békefenntartó erők Libanonba küldésére kérte Magyarországot. A külügy szóvivője szerint vizsgálják a misszió lehetőségét, ám a honvédelmi tárca pénzhiányra hivatkozva nem támogatja az újabb nemzetközi szerepvállalást.

MTI Itthon

Gyurcsány: Budapest a szabadság és a szolidaritás városa

Az MSZP és az SZDSZ tizenkét éves házassága Budapest házassága is. A főváros csak akkor lehet erős és sikeres, ha összefogás van a kerületek és Budapest vezetése között - mondta Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati budapesti kampánynyitóján.

MTI Itthon

"Best of Tarlós"

Az SZDSZ "Best of Tarlós" site-ot indít az interneten, amelyre Tarlós Istvánnak, Demszky Gábor szabad demokrata budapesti főpolgármester kihívójának "eredeti" mondásait kívánják összegyűjteni

MTI Társadalom

Bandaháború Pécsett

Verekedés tört ki két egymással konkuráló banda között péntek este. Pécs belvárosában az állampolgári bejelnetésre kiérkező rendőrök fékezték meg a már lövöldöző "csapatokat".

Itthon

Melyek Budapest legveszélyesebb negyedei?

A főváros bűnügyi szempontból legfertőzöttebb kerülete a Belváros, a legtöbb erőszakoskodót és garázdát viszont a Józsefvárosban kellett elviselniük a lakóknak.

MTI Itthon

Emlékhangverseny a hősi halált halt tűzoltók emlékére

Emlékhangversenyt tartanak a Központi Tűzoltózenekar közreműködésével jövő vasárnap este az Óbudai Szent Péter és Pál Főplébánia templomban a műegyetemi tűz oltása közben életét vesztett három tűzoltó emlékére

MTI Itthon

Szombaton többórás napsütés várható

A következő 24 órában a Kárpát-medence fölé eleinte nedves, majd nyugat felől egyre szárazabb levegő áramlik, ezért szombaton már több órára kisüt a nap.

Világ

Magyar egyetemista lányt vertek meg Szlovákiában

Ismeretlen tettesek megvertek egy magyar egyetemista lányt pénteken a szlovákiai Nyitrán, és magyarellenes szöveget írtak a blúzára. A rendőrség az eddigieknél keményebb fellépést, a pozsonyi nagykövetség nagyobb odafigyelést ígér. Gyurcsány Ferenc a szlovák kormányfő elhatárolódását várja a magyarellenes megnyilvánulásoktól.

MTI Itthon

Újabb vádat emeltek Tasnádi Péter ellen

Aljas indokból elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, mint felbújtó vádolja az ügyészség Tasnádi Pétert - mondtaa Fővárosi Főügyészség szóvivőjétől pénteken.

MTI Itthon

Azonosították a vécében gyermekét sorsára hagyó anyát

Az orvosszakértői vizsgálatok alapján bebizonyosodott, hogy egy 16 éves tanulólány az anyja annak az újszülött csecsemőnek, akit csütörtökön a győri vidéki buszpályaudvar nyilvános vécéjében sorsára hagytak - közölték a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon.

MTI Világ

Gyurcsány Ferenc szerint Bulgária megérdemli az EU-tagságot

Magyarország támogatja, hogy Bulgária 2007. január 1-jén csatlakozzon az Európai Unióhoz: a támogatás egyrészt elvi alapú, másrészt kézzel fogható a tendencia a tagsági kritériumok teljesítésében - mondta Gyurcsány Ferenc pénteken Szófiában, miután bolgár partnerével tárgyalt.


A címlapról ajánljuk