Gyurcsány alaposan átverte egykori pártját, de az ő hajója is süllyed
Itthon

Gyurcsány alaposan átverte egykori pártját, de az ő hajója is süllyed

A Demokratikus Koalíció világképe április 8. után is "egészséges": a Fidesz csalt, ők meg nem buktak. Ha viszont jobban megnézzük számaikat, látszik, hogy Gyurcsány Ferencnek sikerült saját támogatottságánál sokkal kedvezőbb alkut kötnie az MSZP-vel. Öregecske tábora viszont nehezen viszi be még egyszer a parlamentbe, ha legközelebb is magas lesz a választási részvétel.

Itthon

Politizáljon-e az egyház?

Bűn vagy kötelességteljesítés, hogy a nagyobb magyarországi egyházak “politizálnak”? E kérdés egyike a kortárs magyar politikai gondolkodás örökzöld témáinak. A Kommentár folyóirat publicistájának rövidített írása.

Itthon

Terjeszkedik a Political Capital

Bulgária és Románia felé terjeszkedik a Capital Group-csoport, amelynek legismertebb vállalkozása, a Political Capital Kft. tanácsadó cég segítségével lépte át a parlamenti küszöböt az MDF. Az egyik cégvezetőt eközben tanúként faggatja a rendőrség a fővárosi "kátyúkommunikációs" tender kapcsán elrendelt nyomozásban.

MTI Itthon

Hatvan millió forint értékű szeszt foglaltak le

Tízezer liter nagy tisztaságú szeszt találtak a vámosok egy tartálykocsi tartályában és a gépjármű telephelyén. A lefoglalt áru értéke meghaladja a 60 millió forintot – közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

MTI Itthon

Árvíz: 6,4 milliárd, 5,7 millió és 9 ezer

A Közép-Tisza mentén az elmúlt hetekben az árvízi védekezésben résztvevő több mint kilencezer ember beépített 5,7 millió homokzsákot, nyúlgátakat építettek, illetve magasították a töltéseket; a költségek jelenleg 6,4 milliárd forintnál tartanak - összegezte a legfrissebb adatokat Varga László védelemvezető, a térségi vízügyi igazgatóság csütörtöki szolnoki záró sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Megkezdődtek az angol írásbelik

Az angol írásbelivel folytatódtak az érettségi vizsgák a középiskolákban. A középszintnek 38 ezren, emelt szintnek 4 ezren futottak neki.

hvg.hu Itthon

Az internetezők már számolnak a megszorító intézkedésekkel

Márciushoz képest nem változott a hvg.hu NetHangulat index – derül ki az NRC piackutató cég választások utáni felméréséből. A közvélemény azonban már számol a megszorító intézkedésekkel, romló anyagi, gazdasági várakozások jellemzik az internetezők jövőképét.

Itthon

Bűncselekmények gyakorisága Budapesten

Az e heti HVG közli a főváros legfrissebb bűnelkövetési adatait. A Legfőbb Ügyészség megjelenés előtt álló adataiból kiderül, hogy arányaiban a legtöbb bűncselekményt a VIII. kerület lakosainak kell elszenvedni, mint ahogy a legtöbb bűnelkövető is a Józsefvárosban él.

MTI Itthon

Szakok és érettségi vizsgatárgyak az OFIK honlapján

Az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) honlapján (www.felvi.hu) már megtalálható a 2008-as felvételi érettségi követelményeit tartalmazó táblázat, amely bemutatja a képzési területek részletes elvárásait szakonkénti bontásban; az emelt szintű érettségi továbbra is csak a bölcsész terület három szakján előírás - közölte az OFIK szerdán.

MTI Itthon

Országos körözés a Magyar Nemzet főszerkesztője ellen

A bíróság elrendelte Liszkay Gábornak, a Magyar Nemzet című lap főszerkesztőjének országos rendőrségi körözését, miután nem jelent meg annak a rágalmazási pernek a szerdai tárgyalásán, amit Demszky Gábor indított a főszerkesztő és két munkatársa ellen - nyilatkozta Demszky Gábor felhatalmazásával Bőhm András.

MTI Itthon

Magyar gyanúsítottak az összeurópai pedofil-razziában

Tizenkét európai országban - az Egyesült Államok részvételével - 150 helyszínen tartottak házkutatást a nyomozó hatóságok szerdán a gyermekpornográfia elleni küzdelem egyik legnagyobb, az EUROPOL által koordinált akciója során; Magyarországon öt embert gyanúsítottként, kilencet tanúként hallgattak ki - közölte a rendőrség.

hvg.hu Itthon

Schmitt Pál: lehull a lepel - videó

A választási kampány ma már csak emlék, eltűnnek lassan a rá emlékeztető relikviák, Schmitt Pál plakátja sincs már a Clark Ádám téri ház tűzfalán. És ugyanígy tűnnek el a kíváncsi tekintetek elől pártok megoldatlan pénzügyei is.

MTI Itthon

Demszky kitart a létszámleépítés mellett

A budapestieknek az az érdeke, hogy a főpolgármesteri hivatal minél kevesebbe kerüljön nekik – jelentette ki Demszky Gábor. A szakszervezet elérte, hogy az eredetileg tervezett 86 ember helyett a létszámleépítés jelenleg csak 16 dolgozót érint.


A címlapról ajánljuk