Orbán: A keleti veszély Oroszország, a déli pedig a terrorizmus
Itthon

Orbán: A keleti veszély Oroszország, a déli pedig a terrorizmus

A miniszterelnök szerint a közös hadsereg irányításának problémája egy komoly szakmai feladat, de "nekünk nem újdonság, mert az Osztrák–Magyar Monarchiában mi már voltunk közös hadsereg része". Orbán úgy látja, a világban ma a legfontosabb dolog a biztonság.

MTI Választás 2006

Lamperth Mónika szerint nem indokolt nagyobb készültség

Nem indokolt és nem szükséges, hogy a vasárnapi önkormányzati választások idején a korábbi voksolásokhoz képest nagyobb legyen a rendőri készültség, hiszen rend és nyugalom van. Ezt az önkormányzati és területfejlesztési miniszter mondta pénteken Budapesten.

hvg.hu Gyurcsány-ügy

Vita a Gyurcsány-csomag kockázatáról

Az MSZP májusi, balatonöszödi frakcióülésén többen is a készülő Gyurcsány-csomag kockázataira hívták fel a figyelmet. Vitányi Iván szerint „saját magunkkal kell szembenézni a történelemben”. Veress József szerint "ebbe bele lehet bukni.”, és ha nem csinálunk semmit, őszre a nemzetközi pénztőke kirúgja a forint alól a sámlit, akkor tuti, hogy elveszítjük a 2010-es választást". Török Zsolt szerint csak köszönet illeti mindazokat, akik ezt a művészi diplomáciai trükköt eljátszották az elmúlt két évben.

MTI Választás 2006

Fidesz: Demszky álljon ki Tarlóssal vitázni!

A Fidesz hét kérdésre vár választ Demszky Gábor főpolgármestertől, és egyben arra kérte fel az SZDSZ és az MSZP közös jelöltjét, hogy álljon ki vitázni Tarlós Istvánnal. Erről Varga Mihály, a Fidesz alelnöke beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.

MTI Itthon

Tüntetés a Szabadság hídon

A tandíj ellen tüntetett mintegy félezer hallgató fáklyával a kezében csütörtök este a budapesti Szabadság hídon a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Budapesti Regionális Szövetsége szervezésében.

MTI Itthon

Bezárás előtt az esztergomi börtön

Az igazságügyi tárca még az idén szeretné megszünteti az esztergomi büntetés-végrehajtási intézetet - mondta el pénteken Esztergomban Petrétei József.

MTI Itthon

Tucatnyian demonstráltak a Markó utcában

Tucatnyian demonstráltak a fogva tartott rendzavarókért csütörtök este a Markó utcai Pesti Központi Kerületi Bíróság előtt; később 150-200 ember érkezett a helyszínre, akiket a rendőrök kiszorítottak a területről.

MTI Választás 2006

Kupa: már mindenki hazudott legalább egyszer

Az elmúlt 16 évben minden, az úgynevezett elithez tartozó politikus hazudott legalább egyszer, úgy, hogy ebbe a hazugságvitába nem nagyon kellene belemenni - jelentette ki Kupa Mihály, a Centrum elnöke csütörtökön.

MTI Itthon

Gyurcsány: Orbán csak egy dolgot vethet a szememre

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerint Orbán Viktor egyetlen dolgot vethet a szemére: azt, hogy túl sokáig engedte, hogy Magyarország egy illúzió rabja legyen. A politikus erről csütörtökön Budapesten az MSZP és az SZDSZ fővárosi kampányzáróján beszélt.

Itthon

A Szabadság hídra vonulnak a diákok este

Fáklyás demonstrációt tart ma este 9 órától a Szabadság hídon a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) Budapesti Regionális Szövetsége - írja az edupress.hu.

MTI Választás 2006

Demszky: építés vagy rombolás a tét

Demszky Gábor szerint a vasárnapi önkormányzati választás tétje, hogy Budapesten folytatódik-e az építés politikája, vagy a rombolás és a destabilizáció politikája kap helyet. Az MSZP és az SZDSZ közös főpolgármester-jelöltje erről a szocialisták és a szabad demokraták közös fővárosi kampányzáróján beszélt csütörtökön.

Sipos Anett Itthon

Véget ért az Andrássy úti palota kálváriája: győztek a lakók

A hvg.hu tényfeltáró írásait követően (Andrássy 47.: 150 milliós vételár, meg ugyanennyi zsebbe? - 2006. június 26.) a média figyelme az ominózus palota eladásának kétes körülményeire terelődött, s úgy fest, a nyilvánosság ezúttal megtette hatását. A Fővárosi Ítélőtábla felülbírálta a korábbi, elsőfokú ítéletet és kimondta, hogy az ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés érvénytelen, mert az önkormányzat nem pályáztatta a házat, mielőtt eladta.

MTI Itthon

Budapesti zavargások: újabb letartóztatás, többeket kiengedtek

Újabb előzetes letartóztatási kérelmekről döntött a Pesti Központi Kerületi Bíróság csütörtökön, ám a korábbi döntéseket megfellebbezők közül több esetben a másodfokon eljáró Fővárosi Bíróság megváltoztatta a korábbi határozatot és néhány személyt szabadon engedett - tudatta csütörtökön a Fővárosi Bíróság (FB) sajtótitkársága. A rendőrség még 100 embert keres.

MTI Itthon

Félnek a tüntetőktől a Markó utcai bíróságon

A várható tiltakozó akciók miatt csütörtökön már 15 órakor hazamehettek a budapesti Markó utcában lévő bíróságok dolgozói - értesült bírósági és ügyészségi forrásokból az MTI; a bírósági negyedben rendőri készültség van.

MTI Itthon

Kádár János, a jó elvtárs?

Roger Gough angol szerző könyvét Kádár Jánosról és korának társadalmi, politikai helyzetéről a JLX kiadó adta ki, időzítve a megjelenést az 56-os évfordulóhoz. A szerző ebből az alkalomból Budapestre látogatott és csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a Kádár János, a jó elvtárs? című könyvéről.

MTI Választás 2006

Rogán posztos rendőröket akar a Belvárosba

Rogán Antal polgármesterként a közbiztonság javítása érdekében, londoni mintára, posztos rendőröket állítana az V. kerület 30 pontjára. A kerületi rendőrkapitány szerint posztos rendőrök már most is vannak a Belvárosban, Rogán Antal további elképzeléseiről pedig még nem egyeztettek.

Itthon

Rendőrök védik a bíróságot

Az Index információi szerint a rendőrség nemrég arról tájékoztatta a Pesti Központi Kerületi Bíróságot, hogy tüntetők készülődnek a Markó utcai épülethez.

MTI Itthon

Kossuth tér: péntek estétől már kulturális rendezvény lesz

Molnár Tamásnak, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője szerint minden engedélynek birtokában vannak ahhoz, hogy a budapesti Kossuth téri tüntetés péntek estétől vasárnap 19.00 óráig - vagyis az önkormányzati választások előtti kampánycsend idejére - kulturális rendezvénnyé alakuljon át.


A címlapról ajánljuk
Még több hír a Nissan támogatásával