Heiko Kretschmer: "Ha Orbán bukik, az trendforduló lesz Európában is"
Itthon

Heiko Kretschmer: "Ha Orbán bukik, az trendforduló lesz Európában is"

2016-ban még kifoghatta volna az unió a szelet Orbán Viktor vitorlájából – állítja Heiko Kretschmer a hvg.hu-nak adott interjúban. A választási kampányban az MSZP-nek dolgozó német kampánygurunak furcsa, hogy miközben az unió – sokszor jogosan – állandóan kikelt Orbán ellen, senki sem gondolkodott el azon, hogyan segíthetné, hogy Magyarországon egy másfajta politizálás kerekedjen felül.

MTI Itthon

Kóka az ország tekintélyét félti

Magyarország nemzetközi tekintélye forog kockán az elmúlt időszak utcai eseményei és az ellenzék destabilizációs politikája miatt – mondta Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter a kormányszóvivői tájékoztatón.

hvg.hu Itthon

Vékonyra sikeredett a tüntetők önfeljelentő akciója - videó

Tegnap a Kossuth téri tüntetők bejelentették, az eddigi letartóztatottakkal való szolidaritásuk jeleként feljelentik magukat a rendőrségen. Ma négyen jelentek meg a Teve utcai épületnél, ketten közülük belépő cédulát kértek a portán.

MTI Itthon

Gergényi áll bírái elé

Mindenkinek szíve joga, hogy vizsgálatot kezdeményezzen arról, jogszerű volt-e a rendőrség beavatkozása az MTV-székház ostromakor – hangsúlyozta a budapesti rendőrfőkapitány a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

MTI Itthon

Varga: a Fidesz a legalkalmazkodóbb

A Fidesz alelnöke szerint színjáték részesei lesznek pártja képviselői pénteken, amikor az MSZP által kezdeményezett bizalmi szavazáson részt vesznek.

MTI Itthon

Szép a koronánk, legyünk hát királyság

Alig ezer ember gyűlt össze szerda este a fővárosi Kossuth téren, Gyurcsány Ferenc és kormánya távozása mellett már rendszerváltást sürgetnek, mert a szónokok megfogalmazása szerint a nép akaratát senki nem kérdezte meg, hogy milyen államformában akar élni Magyarországon.

MTI Itthon

Elítélték az MTV-t ostromló hivatásos katonát is

Újabb fővárosi rendbontót ítéltek börtönbüntetésre; a Fővárosi Bíróság Katonai Tanácsa szerdai ítéletében kimondta, hogy a szerződéses katona bűnös, bűnsegédként elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében - olvasható a bíróság honlapján közzétett közleményben.

MTI Itthon

Elmaradt a Vörösmarty téri tüntetés

Elmaradt a szerda délutánra e-mailben és sms-ben meghirdetett baloldali demonstráció a Vörösmarty téren, ahol az 5 órára jelzett időpont után mindössze néhány ember érdeklődött a jelen lévő újságíróknál, hogy mi is történik.

hvg.hu Világ

Forradalmárnak nézték huligánjainkat Olaszországban

Az olasz posztfasiszta parlamenti erő, az Alleanza Nazionale ifjúsági szervezete is a magyar „forradalom” mellett kampányol. Súlyos tudatlanságról tanúskodó felhívásuk azonban – úgy fest – inkább aktuálpolitikai célokat szolgál.

hvg.hu Gyurcsány-ügy

Jánosi György a párttagság elbizonytalanodásáról

Rendkívüli MSZP-kongresszus összehívását javasolta Jánosi György, aki Medgyessy Péter kormányában ifjúsági és sportminiszter volt, s menesztésekor posztját éppen Gyurcsány Ferenc vette át. A felvetést senki sem támogatta, ám a párt október 21-re összehívott kongresszusán - mint arról a Magyar hírlapnak nyilatkozott - napirendre kerülhetnek személyi kérdések.

MTI Választás 2006

Pécs: újraszámlálást szeretne a Fidesz

A töredékszavazatok elosztási rendszerének felülvizsgálatát és a polgármesterjelöltekre leadott szavazatok újraszámlálását kérte a Fidesz és az Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) a területi választási bizottságtól szerdán Pécsett.

MTI Itthon

MTV: rendőrségnél az ostrom felvételei

Az MTV honlapján keresztül elérhető elektronikus piacteret csinál jelmez- és kelléktárának darabjaiból a Magyar Televízió (MTV); a jövőben bárki kikölcsönözheti a mintegy százezer tárgyat. A köztévé közölte, a szeptember 18-i, tévészékház elleni ostrom ipari kamerák által készített felvételeit megkapta a rendőrség.


A címlapról ajánljuk