Gyurcsány alaposan átverte egykori pártját, de az ő hajója is süllyed
Itthon

Gyurcsány alaposan átverte egykori pártját, de az ő hajója is süllyed

A Demokratikus Koalíció világképe április 8. után is "egészséges": a Fidesz csalt, ők meg nem buktak. Ha viszont jobban megnézzük számaikat, látszik, hogy Gyurcsány Ferencnek sikerült saját támogatottságánál sokkal kedvezőbb alkut kötnie az MSZP-vel. Öregecske tábora viszont nehezen viszi be még egyszer a parlamentbe, ha legközelebb is magas lesz a választási részvétel.

MTI Itthon

A gyorsabb apadás érdekében duzzasztják a Tiszát

A tiszalöki vízlépcsőnél hajnali 4 órakor elkezdték a Tisza duzzasztását, ami kissé felgyorsítja az alatta lévő szakaszon a folyó eddig meglehetősen lassú apadását - közölte a Közép-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Köti-kövizig) védelemvezető-helyettese a vízügyi sajtótájékoztatón Szolnokon.

MTI Választás 2006

Jogerős a választás végeredménye Bács-Kiskunban

Mivel a választás eredményének péntek délutáni kihirdetése után egy napon belül nem érkezett jogorvoslati kérelem Bács-Kiskun megye 2. választókerületében a választás ellen, az eredmény jogerőség vált - közölte Peredi Katalin, a választókerületi választási iroda vezetője.

MTI Választás 2006

Szili újra vállalná a házelnöki tisztet

Szili Katalin, az Országgyűlés szocialista elnöke szívesen vállalná újra a házelnöki tisztséget, amennyiben az új parlament megalakulása előtt az MSZP frakciója ezt megszavazza - mondta a politikus szombaton egy fővárosi kiállítás megnyitója után.

MTI Itthon

Továbbra is harmadfokú a készültség Kiskörétől a határig

Továbbra is harmadfokú - vagyis a rendkívüli készültségi fokozat alatti legmagasabb fokozatú - a készültség a Tiszán Kiskörétől a déli országhatárig, illetve a Hármas-Körös torkolati szakaszán Kunszentmártonig - közölte Reich Gyula, az Országos Műszaki Irányító Törzs szóvivője.

MTI Itthon

Fokozottan ellenőrzik a motorosokat Budapesten

Magyarország közútjain tavaly 874 közlekedési balesetet okoztak motorkerékpárosok, idén áprilisban pedig 14 halálos motorbalesetben 14-en vesztették életüket - ezek a számok is indokolják, hogy a rendőrség akciót indít a motorkerékpárosok és segédmotor-kerékpárosok ellenőrzésére.

MTI Itthon

Közel százezren lesznek a magyar írásbelin

A hétfői vizsgákon középszinten 91 942-en, emelt szinten 6 290-en vizsgáznak magyar nyelv és irodalomból. Az érettségizők a szövegértési feladatsorra 60 percet, a szövegalkotási feladatokra pedig 180 percet kapnak.

Itthon

Dobra vert paloták III.

A VI. kerületi városvezetés tíz nagyértékű lakóingatlanját értékesítette az elmúlt években, ezeket az ügyleteket ma már a Fővárosi Főügyészség vizsgálja. Az önkormányzat likviditási gondokra hivatkozik, a bizonytalanságtól tartó lakók viszont panamát emlegetnek. Írásunk harmadik, befejező része.

MTI Itthon

Orbán: Pokorni tervei ellenkeznek a frakcióéval

Varga Mihály Fidesz-alelnök nem vállalja az országgyűlési képviselőcsoport vezetését, de Orbán Viktor pártelnök szerint Pokorni Zoltán tervei sem esnek egybe a frakcióvezetéssel, mivel az alelnök Budapest-politikával kíván foglalkozni a jövőben.

MTI Itthon

Megkezdődött a mezőkovácsházi polgármester pere

Megkezdődött Szarvas Attila mezőkovácsházi polgármester és társai okirat-hamisítási pere a Pesti Központi Kerületi Bíróságon. Vasvári Csaba bíró újabb tanúk meghallgatását tartotta szükségesnek, és a tárgyalást augusztus 25-re elnapolta.

MTI Itthon

Több 10 milliárd forintos kár a belvíz miatt

A kedvezőtlen időjárás miatt keletkezett bel- és árvízkárok mértéke a mezőgazdaságban elérheti a 20-30 milliárd forintot - mondta Tóth István, a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) titkára.

MTI Itthon

Sólyom Gyurcsányt javasolja kormányfőnek

Sólyom Lászlóköztársasági elnök Gyurcsány Ferencet, az MSZP szabad demokraták által is támogatott miniszterelnök-jelöltjét javasolja kormányfőnek a parlament alakuló ülésén.

MTI Itthon

Erősödő szél és elszórt záporok szombatig

Európa északi része fölött egy hatalmas kiterjedésű anticiklon helyezkedik el. Hatására a Skandináv-félsziget nagy részén és a Kelet-európai-síkság északi felén többnyire kevés a felhő, száraz az idő. Itthon többfelé megerősödik a szél, elszórtan zápor, zivatar várható szombatig.


A címlapról ajánljuk