Nem minden Őcsény: egy orosházi keresztény nő és a muszlim sérültek története
Itthon

Nem minden Őcsény: egy orosházi keresztény nő és a muszlim sérültek története

Egy kisbusz borult fel a hónap elején Királyhegyesnél, amikor sofőrje rendőri igazoltatás elől próbált menekülni. A balesetben sok kurd fiatal is megsérült, akik családjukhoz tartottak Németországba. Az esetről a kormánypárti bulvárlap felháborodott cikket közölt, miszerint a horrort hozták magukkal a közel-keletiek. Utánajártunk, és kiderült, ha a hatóságok éppen nem rontanak a helyzeten, az emberi kapcsolatok még működnek Magyarországon.

Itthon

Blair és Gyurcsány közös írása Európa jövőjéről

"Olyan Európai Unióra van szükségünk, amelyben minden ország - nagy vagy kicsi, régi vagy új tag - egyenlő" - szól Tony Blair brit és Gyurcsány Ferenc magyar kormányfő a Népszabadságban csütörtökön megjelent közös írása.

Itthon

A parlamenti pártok támogatják a fix áras taxizást

Az ellenzéki képviselők is támogatásukról biztosították a parlamentben azt az MSZP-s és SZDSZ-es javaslatot, amely lehetővé tenné az önkormányzatoknak, hogy fix árakat határozzanak meg a személytaxi szolgáltatásra.

Itthon

Gallup: a Fidesz szavazói elbizonytalanodtak, de pártjuk még fölényesen vezet

A felnőtt lakosság körében szeptember végén és október első hetében tíz megkérdezett közül hárman mondták, hogy a Fideszre szavaznának egy most vasárnapi országgyűlési választáson; az MSZP-re 18 százalék adná a voksát. A két hónappal ezelőtti Gallup-felmérés óta tehát 7 százalékponttal csökkent a Fidesz és 2 százalékponttal az MSZP szimpatizánsainak köre.

Itthon

Megújult a kormányzati portál

A www.magyarorszag.hu címen elérhető honlap átalakításánál 4383 kitöltött kérdőív tapasztalatait használták fel – tájékoztatott a Miniszterelnöki Hivatal.

Itthon

Gyurcsány népszerűsége 18 ponttal nőtt

Megdöbbentő mértékben nőtt az elmúlt hónapokban Gyurcsány Ferenc népszerűsége – derül ki a csütörtökön megjelenő HVG megbízásából készült Medián-kutatásból. A kormányfő a politikusok népszerűségi ranglistáján a júliusi 17. helyről a 7. helyre rukkolt előre. Népszerűség-növekedése elsősorban a kormánypárti szavazók körében jelentős, ám a bizonytalan szavazók körében is előretört a miniszterelnök. A listát továbbra is Dávid Ibolya vezeti.

Itthon

Tölgyessy: "Az új kormány új iránya döntően retorikai fordulat"

Tartós maradhat-e a Gyurcsány-effektus? Meddig hatásos a retorika, ha elkölthető pénzek nem támasztják alá? Mi lelte a Fideszt? Mivel járhat a Magyar Nemzeti Bank függetlenségének tervezett megnyirbálása? E kérdésekre válaszolt Tölgyessy Péter alkotmányjogász, a Fidesz képviselő frakciójának tagja.

Itthon

Medián: erősödő MSZP, Gyurcsány gyengíti a Fideszt

A HVG legfrissebb számában közli a Medián új felmérését: a Fidesz-MPSZ előnye szeptemberről októberre a teljes szavazókorú népességben 11-ről 5 százalékpontra, a választani tudó „biztos” szavazók körében 16-ról 7 százalékpontra esett. Az Orbán-csapat szemmel láthatóan még nem találta meg az új miniszterelnök ellenszerét.

Itthon

Egyre több a külföldi munkavállaló

Főként az építő-, a gépipari és az elektronikai cégek igénylik a külföldi munkaerőt. A legtöbb vállalat betanított és szakmunkára keres külföldieket, de már mérnökökre is „vadásznak”.

Itthon

Jogosan lőtt a gazdagréti biztonsági őr

Mégsem indítanak eljárást emberölés vagy foglalkozás körében elkövetett halált okozó veszélyeztetés címén a szeptemberben egy bankrablót halálra sebesítő biztonsági őr ellen.

Itthon

Roma képviselőnő veszi át Demszky helyét

Az SZDSZ ügyvivői testülete (üt) egyhangúlag Mohácsi Viktóriát, az oktatási tárca miniszteri biztosát javasolja a párt megüresedett európai parlamenti (EP) képviselői posztjának betöltésére.

Itthon

Megbénul a főváros a baloldali csúcs alatt

A balatonőszödi kormányüdülőben tartandó baloldali csúcs miatt hétvégéig jelentős forgalomkorlátozás lesz a fővárosban. Az autósok kerüljék el a Dob utca-Király utca-Hársfa utca és az Erzsébet körút közötti útszakaszt, és az Andrássy úton a Hősök tere és a Nagykörút közötti területet.


A címlapról ajánljuk