Ahány darabra vágja Márki-Zayt, annyit is ér Lázár Orbánnak
Itthon

Ahány darabra vágja Márki-Zayt, annyit is ér Lázár Orbánnak

Nyilvános főpróbát tartanak vasárnap Hódmezővásárhelyen. A polgármesterválasztás ugyanis kicsiben tartalmazza az országos politikai meccs megannyi drámáját és izgalmát. Bár a voksolás közvetlen tétje csekély, közvetve hatással lehet a Fidesz és az ellenzék további stratégiájára, a baloldali zavarójelöltek áprilisi szerepére, valamint Lázár János középtávú politikai karrierjére.

MTI Itthon

Papa vallomását is felhasználnák a maffiaperben

A Radnai László és tíz társa ellen folyó büntetőperben, az elsőrendű vádlott védője, Sándor István egykori nyomozónak, egy másik bűnügyben tett tanúvallomásáról készült jegyzőkönyvét adta át a bíróságnak, a Kecskeméten folyó per csütörtöki tárgyalási napján.

MTI Itthon

Januártól köröztethetjük ellopott igazolványunkat

Január elsejétől, ha az okmányirodán bejelentjük, hogy elvesztettük, vagy ellopták az igazolványunkat, akkor a jegyző automatikusan elrendeli körözésüket, és ez a rendőrség körözési jegyzékében szerepelni fog - jelentette be Batiz András kormányszóvívő.

MTI Itthon

Több mint ezer orvos kért igazolást külföldi munkához

Magyarország 2004. május 1-jei európai uniós csatlakozása óta 1.026 orvos kérte szakképesítésének igazolását ahhoz, hogy külföldön tudjon munkát vállalni - mondta Kapócs Gábor, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára.

MTI Itthon

SZDSZ: elég volt a politikai giccsből

Az SZDSZ szerint elég volt a politikai giccsből, a bejelentett, soha meg nem valósuló javaslatokból, ezért arra kérik a konzervatívokat és a szocialistákat, hogy vessenek véget a politikai ötletelésnek - közölte a liberális párt elnöke.

MTI Itthon

November 25-én dönthetnek Matthäus sorsáról

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége jövő pénteken ül össze, a megbeszélésen szóba kerülhet Lothar Matthäus szövetségi kapitány sorsa, illetve várhatóan kijelölik a Kisteleki István (MLL) által szorgalmazott rendkívüli közgyűlés időpontját.

MTI Itthon

Pokorni Gönczöt kérte fel közvetítésre

A Fidesz arra kéri Göncz Árpád volt köztársasági elnököt, legyen a védnöke annak a konferenciának, amelyen a kormány, az ellenzék és a szakmai szervezetek tárgyalnának a kollégiumok támogatásáról – jelentette be Pokorni Zoltán.

MTI Itthon

Orbán honlapján házának építési engedélyei

Orbán Viktor Fidesz-elnök honlapján olvashatóak XII. kerületi lakásának építési engedélyei, amelynek bemutatására szerdai ülésén kötelezte őt a családja gazdagodását vizsgáló parlamenti bizottság.

hvg.hu Itthon

TASZ: az alkalmi drogozó nem rossz dolgozó

A szúrópróbaszerű drogtesztek hatékonyabbá és termelékenyebbé teszik-e a vállalatok működését? Ezekre és ezekhez hasonló kérdésekre keresi a választ a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet tanulmánya.

Itthon

Herend a legbiztonságosabb magyar város

Néhány üdülőtelepülés és turisztikai célpont áll a magyar bűnügyi toplista élén, a listát az 1700 lelkes Visegrád vezeti. Szobról származik a legkevesebb bűnöző – olvasható a HVG csütörtökön utcára kerülő számában.

MTI Itthon

Megkezdődött a Csányi Sándor kontra HVG per

A Fővárosi Bíróságon szerdán megkezdődött, és jövő februárban folytatódik az a személyiségi jogi per, amelyet Csányi Sándor, az OTP Rt. elnök-vezérigazgatója indított a HVG egyik cikke miatt a lap ellen.

MTI Itthon

Az orvosi kamara elnöke szerint jogellenes az OEP alapszerződése

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) alapszerződése nem jogerős, jogellenes, mégis a pénztár országszerte megkezdte ennek kiküldését a szolgáltatók számára, amelyet sok helyen már alá is írtak - jelentette ki a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke.

MTI Itthon

Holnaptól Párbeszéd a zsidóságról

A zsidó hagyományok, kultúra, vallás, a közösségi lét és identitás különféle aspektusainak bemutatása a célja a magyar zsidóság első országos találkozójának. A Zsidó Közösségi Fórum által szervezett Párbeszéd a zsidóságról című rendezvénysorozatnak november 17 és 20-a között a Magyar Tudományos Akadémia ad otthont.

MTI Itthon

Nem lesz négypárti vajdasági magyar találkozó

Nem lesz vajdasági magyar pártvezetői csúcstalálkozó, mivel a legnagyobb délvidéki magyar párt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) szerdán közölte, hogy a közelmúlt tapasztalatainak fényében ennek nem sok értelmét látja.


A címlapról ajánljuk