MTI Választás 2006

Stumpf: le kell váltani a miniszterelnököt

A TV2 választási műsorában vasárnap este megszólaló Stumpf István politológus és Gerő András történész egyetértett abban, hogy a köztársasági elnök jókor szólalt meg, s hogy beszédében személyi változásokat sürgetett a kormány élén.

MTI Itthon

Gallup: Demszky marad a főpolgármester

A Medián, a Tárki és a Gallup is Demszky Gábor győzelmére számít a budapesti főpolgármester-választáson, a közgyűlésben ugyanakkor kiegyenlítettek lehetnek az erőviszonyok.

MTI Itthon

Horn szerint Sólyom téved

Horn Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint nem volt tapasztalható a bizalom összeomlása, amiről Sólyom László köztársasági elnök beszélt.

MTI Itthon

Tárki: Fidesz-KDNP- és Demszky-győzelem a fővárosban

A fővárosi listás szavazáson kis különbséggel a Fidesz-KDNP, míg a főpolgármesteri választáson az SZDSZ és az MSZP közös támogatásával indult Demszky Gábor győzelmét valószínűsíti a Tárki felmérése, amelynek eredményét a tv2 műsorában ismertették vasárnap, a szavazókörök zárása után.

MTI Választás 2006

Kampánycsendsértés: jogorvoslati lehetőségek

A sajtó választási kampányban történő részvételével - különösen a választási eljárás alapelveinek megsértésével, a politikai hirdetések közzétételével - kapcsolatos kifogást attól függően bírálja el a helyi, területi vagy országos választási bizottság, hogy hol terjesztik a lapot, illetve sugározzák a műsort.

MTI Itthon

Településtípusonként eltérő a szavazólapok száma

Az önkormányzati választás sajátsága, hogy a különböző típusú településeken különféle választásokra kerül sor. A választópolgár egyes helyeken csak két, máshol akár négy szavazólapot is kaphat majd a szavazatszámláló bizottságtól vasárnap. Nem kötelező mindegyik lapot kitölteni.

MTI Itthon

Vasárnap estig tart a kampánycsend

A szombat hajnali 0 órától megkezdődött kampánycsend vasárnap este 7 óráig, a szavazókörök bezárásáig tart az ország közel 3200 településén.

MTI Itthon

Tüntettek a szurkolók az MLSZ és a foci-Eb ellen

Este hat órától négy-ötszáz szurkoló vonult fel a Lánchíd pesti hídfőjénél, a Roosevelt téren, hogy átadja a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság rendezés-feltételeit vizsgáló UEFA-szemlebizottság tagjainak azt a petíciót, amelyben a hat klub – a Ferencváros, az Újpest, a Honvéd, a Diósgyőr, a Debrecen és a Fehérvár – hívei a sportág hazai irányítóinak alkalmatlanságára kívánták felhívni a figyelmet.

MTI Itthon

Új főszerkesztő a Bartók Rádiónál

Farkas Zoltán zenetörténész személyében új főszerkesztője lesz a Bartók Rádiónak. Az értesülést maga a leendő főszerkesztő erősítette meg.

MTI Itthon

Bokros: Magyarország csődben lenne, ha nem lép be az EU-ba

Magyarország pénzügyi zsákutcába, csődbe jutott volna, ha nem tagja az Európai Uniónak – mondta Bokros Lajos, a Közép-Európai Egyetem vezérigazgatója, a rendező Globális Tudás Alapítvány kuratóriumi elnöke az "Európa 2007" konferencia megnyitóján pénteken Budapesten.

MTI/hvg.hu Itthon

Két év két hónap letöltendőt kapott a tévé egyik ostromlója

Két elsőfokú ítélet született a Pesti Központi Kerületi Bíróságon azután, hogy a bíróság megkezdte a gyorsított eljárások tárgyalását a zavargásokkal kapcsolatban. Az egyik gyanúsított a Kossuth téren tűzött össze a rendőrökkel, a másik pedig az MTV ostrománál.

MTI Itthon

Nők indultak a Kossuth térről tüntetni a BRFK elé

Nők indultak pénteken kora este a Kossuth térről tüntetni a Budapesti Rendőr-főkapitányság Teve utcai épülete elé. A szervezők azzal indokolták a már csütörtökön meghirdetett „női tüntetést”, hogy a lányok, asszonyok „a rendőri atrocitások, brutalitás” ellen akarnak tiltakozni.


A címlapról ajánljuk