Dudás Gergely a Politisről: Ez üzlet, gyerekek!
Itthon

Dudás Gergely a Politisről: Ez üzlet, gyerekek!

Miért ne lehetne összehozni egy új online újságot, harmincezer előfizető egyáltalán nem sok – kérdez vissza a vasárnap bejelentett új projektje, a Politis kapcsán Dudás Gergely. Az Index volt főszerkesztője szerint nem szabad arra várni, hogy majd Brüsszel vagy Washington ismét elindítja a Szabad Európa Rádiót, hanem cselekedni kell, ahogy az a volt iskolaigazgató, aki az állami rendszerből kilépve indít egy csodás tanintézményt. Dudás a hvg.hu-nak először beszélt arról, mit ért a megértés-projekt alatt, és mikor kezdi el a toborzást.

Itthon

Meghallgatták Kaiser Ede hozzátartozóit

Tanúmeghallgatással folytatódott a móri bankrablás büntetőpere szerdán a Fővárosi Bíróságon. Tanúként hallgatták ki a volt barátnőt, és annak édesanyját.

Itthon

Bemutatták A temetetlen halott című filmet

Ma rendezték Mészáros Márta Nagy Imre életének utolsó szakaszát,a száműzetést, az elítélést és a kivégzést feldolgozó alkotásának díszelőadását a Corvin Budapest Filmpalotában. A rendezvény idején a filmszínházban az 1956-os miniszterelnökről készült fotók nagyításai voltak láthatók.

Itthon

Kizártak egy szocialista képviselőjelöltet Sopronban

A soproni Fidesz, a Jobbik és a MIÉP delegáltjainak kezdeményezésére a helyi választási bizottság visszautasította az MSZP képviselőjelöltjének nyilvántartásba vételét a november 14-i időközi országgyűlési képviselőválasztásra.

Itthon

Rendellenesség a paksi atomerőműben

A Nemzetközi Nukleáris Esemény Skála (INES) szerinti egyes fokozattal jelölt rendellenesség történt október 15-én éjjel a paksi atomerőmű főjavítás alatt álló 3. blokkján - erről kedden közleményben tájékoztatta az MTI-t az erőmű szóvivője.

Irak

Bush csalódna, de engedné az iszlamista kormányt Irakban

Csalódottan fogadná George Bush amerikai elnök egy iszlám fundamentalista kormány megalakítását Irakban, ha az arab ország lakossága ilyen kabinet létrehozása mellett voksolna. Mindazonáltal hangsúlyozta: "a demokrácia az demokrácia", "ha az emberek ezt választják, akkor ezt választják".

Itthon

Csak az SZDSZ nem támogatta, hogy külföldön is szavazhassanak

A három parlamenti párt megegyezett a házbizottság hétfői ülésén a választójogi törvény módosításában. Eszerint a törvény lehetővé tenné, hogy a külföldön tartózkodó magyar állampolgárok is részt vegyenek a választásokon, népszavazásokon.

Itthon

Mégsem perlik Demszkyt

Demszky Gábor lemondott az európai parlamenti képviselőségéről, így a fővárosi közigazgatási hivatal vezetője okafogyottság miatt nem kezdeményezi a bíróságnál az összeférhetetlenség megállapítását.

Itthon

Tagadja a vádakat Farkas

Farkas Péter olimpiai bajnok a rendőrségi kihallgatáson azt állította, nem volt tudomása arról, hogy az édesanyja házának hátsó részében több ezer tő indai kendert termesztenek a bérlők.

Itthon

Bácsfi: mi öntöttük le Churchill szobrát

A magát hungaristának valló Magyar Jövő Csoport tagjai öntötték le vörös festékkel Winston Churchill Városligetben álló szobrát, és ők rongálták meg a Budakeszi úton Ságvári Endre tábláját is - állítja a szervezet vezetője, Bácsfi Diána.

Itthon

MSZP: etikai vizsgálat Zuschlag ügyében

Etikai vizsgálatot kezdeményezett az MSZP-frakció vezetése a szocialista párt etikai és egyeztető bizottságánál Zuschlag Jánosnak a Terror Háza előtt tett "elfogadhatatlan kijelentése" ügyében.


A címlapról ajánljuk