MTI Itthon

A Fidesz segítene a felvételi szabályainak módosításában

A Fidesz kész a szakmapolitikai együttműködésre a kormányzattal az érettségi-felvételi szabályainak az Alkotmánybíróság (AB) által előírt módosítása ügyében - mondta szerdai sajtótájékoztatóján Pokorni Zoltán, a párt alelnöke.

MTI Itthon

Félmilliós bírság a "cigányozó" boltosnak

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2005. július 12-én kelt határozatában félmillió forintos bírság megfizetésére kötelezte azt a kalocsai kft.-t, amelynek alkalmazottja megtagadta egy ötfős roma család kiszolgálását a település éjjel-nappali boltjának bisztrójában.

MTI Itthon

Öngyilkos lett egy fogvatartott Budapesten

Öngyilkos lett egy fogvatartott szerda hajnalban a budapesti Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI) - tudatta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

MTI Itthon

Tinilány okozta a parlamenti bombariadót

Egy 14 éves tököli lány - 16 éves fiú ismerőse biztatására - fenyegetőzött kedden azzal, hogy bomba robban a Parlamentben. A rendőrség a személyi és technikai erőinek indokolatlan igénybevétele miatt felmerülő költségeket áthárítja az elkövetőkre.

MTI Itthon

A magyarok fele megveti a gyorséttermeket

A magyarok 35 százaléka jár gyorsétterembe – derül ki a TGI Global piackutató cég felméréséből, amely a 18 év feletti lakosság étkezési sokásait mérte. Ezzel hazánk az utolsó helyen áll a vizsgált 18 ország között.

hvg.hu Itthon

Felvételi számmisztika

Felsőoktatási felvételi mizéria- Robbanáspontok cimű írásában a HVG csütörtökön megjelenő száma az ismertté vált ponthatárok következményeit elemzi. Felhívja a figyelmet, többek között, hogy az Oktatási Minisztérium, nemes egyszerűséggel, az idén érettségizettek közé sorolja azokat is, akik korábban maturáltak, majd idén szintemelő vizsgát tettek, és az utóbbi eredményét kérték beszámítani.

MTI Itthon

Felsőoktatási felvételi ponthatárok az interneten

Az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) felrakta honlapjára, a http://www.felvi.hu-ra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat, amelyeket a szerdai nap első perceitől már lehet olvasni a honlapon.

MTI Itthon

Lecserélik a Vidám Park óriáskerekét

Félmilliárd forint körüli fejlesztést tervez a következő két évben a Vidám Park Rt., amelynek stratégiai jellegű üzleti tervét kedden délután fogadta el a Fővárosi Közgyűlés Tulajdonosi Bizottsága.

MTI Itthon

Hőségriasztást rendelt el az ÁNTSZ

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) közleményében arra hívja fel a figyelmet, hogy az idősek tartózkodjanak hűvös helyen, kerüljék a szervezetüket terhelő fizikai munkát.

MTI Itthon

Bombariadó a Parlamentben

Bombariadót rendeltek el kedden délután a Parlamentben - erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

MTI Itthon

Mátrix aranyhal a Balatonnál

A mátrix aranyhal elnevezésű közlekedési akció keretében a Balaton-parton a rendőrség összesen 80 ezer gépjárművet ellenőrzött és 23 körözött autót szűrt ki -mondta a múlt hét végi, mindhárom balatoni megyére kiterjedő rendőrségi akció tapasztalatairól a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági igazgatója.

hvg.hu Itthon

Éjfélkor teszik közzé a felvételi ponthatárokat

Előreláthatólag a késő esti órákban eldőlnek az idei végleges felsőoktatási felvételi ponthatárok, s ezzel pont kerülhet annak a vitának a végére is, vajon idén könnyebben nyertek-e felvételt a régi felvételi rendszerben éretségizett diákok hozott pontjaikkal, frissen érettségizett társaiknál.


A címlapról ajánljuk